2023-ban sem marad el a Legbátrabb Város Emléktúra

A XIII. Legbátrabb Város emléktúra 2023 január 28-án kerül megrendezésre Magyarnándor és Balassagyarmat között. A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom Balassagyarmati tagszervezetének hirdetményében minden fontos információt megtaláltok. 

Kövesd Telegram csatornánkat
Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Immáron tizenharmadik alkalommal rendezzük meg az emléktúrát Magyarnándor és Balassagyarmat között. Hozzávetőlegesen ezen az útvonalon haladhattak a csehkiverő honvédek és azok a polgárok akik csatlakoztak hozzájuk, hogy együtt mentsék meg szülőföldjüket. Ezzel a túrával rájuk emlékezünk, és arra a heroikus tettükre, mellyel örök példát mutattak az utókor számára hazaszeretetből.

A menetrend:

  • Balassagyarmat vasútállomásán lesz gyülekező 8:30 előtt. 8:30-kor koszorúzással tisztelgünk a vasútállomás menti harcokban hősi halált halt balassagyarmati vasutasok előtt. Ezt követően különbuszokkal jutunk ki a túra indulópontjára, a magyarnándori vasútállomásra.
  • A túra hossza: kb.:20 km
  • Az eddigi hagyományokhoz híven, talán egyedülálló módon, nevezési díjat nem kérünk a résztvevőktől. Viszont a megemelkedett üzemanyagárak miatt, a különbuszra Balassagyarmatról Magyarnándorig, 700 Ft útiköltséggel számoljanak a megjelenők, melynek rendezése a felszálláskor esedékes.
  • Ha a túrán nem tudsz részt venni, de megemlékeznél őseinkről, akkor csatlakozz hozzánk Balassagyarmaton, az I. Világháborús katonai temetőnél!
  • A várható érkezés: 15:00-15:30

Kedves túrázó!

Kérünk, csak úgy indulj el túránkon, ha tisztában vagy képességeiddel. A terep nem túl megerőltető és a távolság sem hatalmas, viszont így is akadnak néha, akik nem tudják teljesíteni. A túra folyamán nincsen lehetőségünk elszállítani azokat, akik feladják. Szerencsére ritkán fordult elő ilyen eset, de mégis fel kell hívnunk a figyelmet, hogy TÚRÁNKON MINDENKI SAJÁT FELELŐSSÉGÉRE VESZ RÉSZT! Kérjük, ezt vedd figyelembe saját és túrázó társaid érdekében. Köszönjük!

Vidd hírét a csehkiverésnek, hívd meg ismerőseidet is! Mindenkit sok szeretettel várunk!

Lépjünk együtt a hősök nyomába!

HVIM Balassagyarmat

Képes beszámolók korábbi túrákról:

Balassagyarmat márpedig magyar marad! – XII. Legbátrabb Város Emléktúra (képes beszámoló)

11. alkalommal sem maradhatott el a Legbátrabb Város Emléktúra

M1 Híradó: Ilyen volt a IX. Legbátrabb Város Emléktúra

(Szent Korona Rádió)