Bandaháború tört ki helyi cigányok és marokkói migránsok között Franciaországban

Bandaháború robbant ki Franciaországban élő cigányok és az országba bevándorló marokkói focidrukkerek között. A konfliktus kezdőpontja az volt, amikor az agresszív szurkolók rátámadtak egy az autójában ülő cigányra, aki ijedtében elütötte a csoport egyik fiatal tagját. Mivel sem a cigányoknak sem az afrikai migránsoknak sem kell a szomszédba mennie egy kis agresszióért elég gyorsan életveszélyes bandaháborúvá eszkalálódott a nézeteltérés.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

December 14-én este a Franciaország-Marokkó vb-elődöntő után a vesztes marokkói csapat szurkolói, ahogy arra előzetesen is számítottak a hatóságok, agresszióba folytották bánatukat és feldúltak több francia nagyvárost. Az egyik csoport egy francia zászlót igyekezett letépni egy személyautóról, amikor az erőszaktól megijedő cigány elindult a gépjárművel és elütött egy marokkói fiút. A sofőr elhajtott, de a rendőrök hamar kézre kerítették.

Az emiatt kialakuló feszültség növekedése miatt a rendőrség elővigyázatosságból megnövelte a jelenlétet a város Mosson kerületében,

„hogy megakadályozzák a romák és a Maghreb közösség közötti konfrontációt”.

A kivezényelt rendőröket aztán lázongó csoportok támadták meg, akik barikádokat emeltek és szemeteskonténereket gyújtottak fel. A biztonsági erők válaszul könnygázt lőttek ki.

Egyes hírek arról szóltak, hogy 250-300 Kalasnyikovokkal és vasrudakkal felfegyverkezett ember erőszakos cselekményeket követett el a környéken, bosszúból más cigány családok lakásait dúlták fel.

Egyes források szerint pénteken a felek összecsaptak a montpellier-i rendőrkapitányság előtti téren, ahonnan mindenkit beidéztek a konfliktus rendezése érdekében.

Szétverték a VB vereség miatt Franciaországot, mert a fehér kapus rosszul védett

9 éves lányt erőszakolt meg és tett nyomorékká egy 13 éves etióp Svédországban

(Hirado.hu – Szent Korona Rádió)