Homoszexuális könyvekkel „melegít“ karácsonyra a Libri

Az adventi időszakban vásárlókkal telnek meg a könyvesboltok, hiszen a több évtizede hanyatlásra ítélt könyv még mindig az egyik legnépszerűbb karácsonyi ajándék. A Libri boltjai szinte minden nagyobb bevásárlóközpontban ott vannak, így a magyar olvasók nagy részének onnan kerül olvasnivaló a fa alá. Vajon milyen szellemi táplálékot kínál a bolthálózat, amit szoros szál fűz az Orbán-kormányhoz?

Kövesd Telegram csatornánkat
Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Nem vert nagy hullámokat tavaly a magyar közélet állóvizében a hír, hogy az Orbán-kormány elitképzőjeként működő Mathias Corvinus Collegium (MCC) alapítványa közvetve bevásárolta magát a Libri-Bookline Zrt.-be. A százmilliárdokat érő részvényekkel és luxusingatlanokkal kistafírozott alapítvány ezzel a lépésével a magyar könyvpiac legdominánsabb szereplőjének vált stratégiai kisebbségi tulajdonosává. Az első ránézésre gazdasági célú befektetés gyakorlati ráhatást jelenthet a magyar könyvpiac jelentős részére, hiszen többről van szó, mint egy vállalatcsoport 30,94%-ának birtoklása. A kisebbségi tulajdonrész megvásárlása mellett kulcsfontosságú pozíciókat is megszerzett magának az MCC. Az alapítvány már a tranzakció előkészítése során megszerezte a Libri-Bookline Zrt. igazgatóságának elnöki tisztségét, illetve további egy helyet a hatfős tanácsban. Továbbá a háromfős felügyelőbizottság elnöki tisztségét is egy MCC kuratóriumi tag kapta.

Hogy üzleti döntés helyett stratégiai lépésről volt szó az MCC részéről, nyomon követhető a könyvkiadói tevékenységükön. A Libribe történő bevásárlás után az intézmény gőzerővel vágott neki a könyvkiadásnak, amely főleg külföldi szerzők műveinek magyar megjelentetését jelentette. A balliberális sajtó kisebb hisztit is csapott, amikor megjelentek a Libri polcain az MCC kiadványai. A főként a gender-témával foglalkozó művek a könyvesboltok hátsó sarkában, a társadalomtudományi szekció polcain foglalnak azóta is helyet. Ennek ellenére „jobboldali fordulatról“ cikkeztek a hivatásos rettegők, akik megszokták, hogy a Libriben kizárólag a baloldali és liberális történetírás és világszemlélet kaphat helyet.

Hogy mennyire nem volt igazuk, azt sajnos bárki könnyen leellenőrizheti, ha betér a Libri bármelyik boltjába. Míg a jobb-közép pár tucat MCC-s kiadványa a bolt legtávolabbi polcain sorakoznak, addig nem kell megtennünk öt métert se, hogy belefussunk az első LMBTQP-kiadványba. Nem eldugva, könyvgerinccel a vásárló felé fordítva, hanem a teljes borítót bemutatva kínálják megvásárlásra a devianciát. A bestsellerek és a gyermekkönyvek között félúton egymással szemező férfiak hirdetik, hogy aki homoszexuális romantikára vágyik, az itt megtalálja a neki szánt irodalmat. Ráadásul 

aki a legrövidebb úton akar eljutni a gyermekirodalomhoz, annak muszáj elhaladnia a homoszexuális romantikus könyvek kínálata előtt. 

Aztán jöhet a magyarázkodás a mindent megfigyelő gyerekeknek, hogy „a bácsik miért ölelgetik egymást a könyv borítóján“. 

A nyíltan homoszexualitást hirdető romantikus könyvek mellett akad itt a fiatalokat megcélzó queer fantasy is, ami egy vámpíros történetbe helyezi bele bi- és homoszexuális főhőseit. Az ilyen könyv annál is inkább veszélyes a fiatalokra, mivel nem helyezi a történet középpontjába a szexuális devianciát, nem erőlteti azt, inkább egy izgalmas kaland mellékes szálaként írja le, mintha teljesen természetes lenne. Ennél még egy fokkal finomabban hangolt ugyanazon író ifjúsági romantikus regénye, amiben a heteroszexuális szerelmespár egyik tagja töpreng azon, hogy nem meleg-e. A főszereplőről mindvgégig nem lehet eldönteni, hogy csak metroszexuális vagy homoszexuális. Ez utóbbi könyv ráadásul a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jelent meg.

Amennyiben az MCC komolyan gondolja a kultúrharcot, amit az Orbán-kormány előszeretettel hirdet, és amire minden eszközzel felruházta, akkor ideje a tettek mezejére lépni. Az LMBTQP-lobbi elleni harcot nem a Libri hátsó könyvespolcán kell megvívni az MCC-kiadványokkal! Érdemes a már meglévő kínálat átvilágításával kezdeni. Segítünk hol: a bestsellerek és a gyermekkönyvek között félúton.

(Szent Korona Rádió) 

Jogerősen megsemmisítette a Kúria az aberrált mesekönyv büntetését

Rózsaszín szoknyás kisfiúról szóló gyermekkönyvet reklámoz a McDonald’s