Ez a baloldal: péniszt rajzoltak a keresztény iskolára “tiltakozásképpen”

Elhatárolódott a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnázium attól a végzős diáktól, aki október 23-án egy tanári tüntetés alkalmával lépett pódiumra, és egy slam poetry-re emlékeztető, obszcén “produkciót” adott elő. A keresztény iskola reakciója következtében egy férfi nemi szervet ábrázoló rajzot és egy még obszcénebb feliratot tettek ki az iskola épületére.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Pankotai Lili, a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziuma végzős diákja vasárnap a fővárosi tüntetéseken beszélt, beszédében trágár (slam poetrybe csomagolt) szavakat használt, például a f*szomat bele, f*szát szopja is kifejezéseket, valamint a keresztény az iskolával kapcsolatos negatív nézeteit is kifejezte.

A liberális oldal természetesen nagy örömmel fogadta a beszédet, ám az iskola igazgatója, dr. Nyisztor Zsolt napközben állásfoglalást adott ki, amelyben kijelentette az intézmény nevében, hogy

“tiszteletben tartjuk a szabad véleménynyilvánítás jogát, ellenben elhatárolódunk tanulónk, Pankotai Lili 2022. október 23-i nyilvános felszólalásától. Messzemenően elutasítjuk annak minden, a keresztény értékekkel össze nem egyeztethető tartalmát és narratíváját”.

Erre válaszul egyébként Péterffy Attila polgármester megbízásából a pécsi önkormányzatnak is dolgozó, a baloldallal végletekig azonosuló egyik ügyvéd is nyilvános posztban vonta kérdőre az igazgatót, megjegyezve azt is, hogy “az igazgató maga is ennek a gátlástalan, népnyúzó, aljas rendszernek a támogatója vélhetően és feltételezem, ebből egészen jól megél”.

A városban pedig magát csak “garázdának” nevező, a pécsi értelmiségi körökben jól ismert Böszörményi István szobrász a saját közösségi oldalának a tanúsága szerint a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnázium falára tette ki az alábbi szöveget, amihez egy péniszt is rajzolt.

“A f*szodtól határolódj el. Ne a helyetted tiltakozó diákodtól. Vesszen a klerikálfasiszta Orbán-rezsim!”

Böszörményi István arról vált ismertté, hogy néhány évvel ezelőtt az avatásakor liszttel öntötte le a Weöres Sándor szobrát, mert nem tetszett neki. Tettét garázdaság szabálysértésnek minősítették és kapott egy figyelmeztetést. A pécsi művész egyébként akasztott lányokról és nőkről festett több képet is korábban.

A tanárok érdekeiért vonul ki noÁr a tüntetésekre, vagy inkább csak a pénzért?

(BAMA.hu nyomán Szent Korona Rádió)