Túl rasszista és hímsoviniszta a mesterséges intelligencia a progresszívek szerint

Fenntartásokkal alkalmazzák a cégek a mesterséges intelligenciát a munkaerő-toborzásnál, mivel az általuk teljesen objektívnak tételezett módszerről kiderült, hogy tényleg teljesen objektív és különbséget tesz rasszok és nemek között.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

“A mesterséges intelligencia programozhatósága lehetővé teszi a diszkriminációmentességet a munkahelyi felvételikor”. Ezt feltételezték napjaink tudósai de ez a naiv elmélet elég hamar megbukott, hiszen kiderült, hogy az objektív döntéshez az MI szerint is nagyban hozzátartozik hogy tudjuk az illető korát, nemét és bőrszínét, ez viszont nagyon szúrja a progresszívek szemét.

Cambridge University kutatói beszámoltak a kísérleteikben tapasztaltakról, miszerint a mesterséges intelligencia nem növelné a sokszínűséget a munkahelyeken, sőt…

A jelöltek videóinak vagy jelentkezési lapjainak elemzése „áltudomány”

– álltak elő szokásosan a magyarázkodásaikkal, mint minden olyan esetben, mikor kiderül, hogy megint badarságokat beszéltek.

„Az MI-t nem lehet csak a munkával kapcsolatos jellemzők vizsgálatára programozni, és nem lehet a nemek és rasszok vizsgálatát kizárni a felvételi folyamatból, mert azok a jellemzők, amelyek szerintünk fontosak, hogy valaki jó alkalmazott legyen, természetüknél fogva kötődnek a nemhez és a rasszhoz”

–  jelentette ki Dr. Kerry Mackereth, a Cambridge-i Egyetem Nemi Tanulmányok Központjának posztdoktori kutatója.

Nemcsak a kutatók, sok vállalat is problémásnak találta az MI-t. Az Amazon 2018-ban leállította az MI-s toborzójának fejlesztését, miután a program felismerte a nemeket az önéletrajzokból, és diszkriminálta a női jelentkezőket.

Dr. Eleanor Drage azzal probálja cáfolni, hogy a nemi es faji jellemzők igenis befolyásolják az ember személyiségét viselkedését és munkavégzését, hogy a kép- és videóelemző technológiáknak nincs tudományos alapja.

Harari hamispróféta szerint újratervezik az emberiséget gépekkel

Leállította a Microsoft a mesterséges intelligenciáját, mert Hitlert éltette

(Player.hu – Szent Korona Rádió)