Pakusza Zoltán: Határolódjon el az EU az ukránok magyarellenes jogtiprásaitól

Pakusza Zoltán közleményt adott ki, melyben arra a kérdésre kér választ, hogy miért nem tesz semmit az Európai Unió a kárpátaljai magyarokkal szemben elkövetett megalázások és sovinizmus ellen.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Miért hallgat az Európai Unió a munkácsi Turul szobor ledöntéséről?

Az Európai Unió állítólag alapértékének tekinti az őshonos nemzetiségek és a nemzeti szimbólumok védelmét is. A kárpátaljai Munkácson, amely több mint egy évezreden át a magyar állam integráns része volt, az ott élő őshonos magyar nemzetiség jelképének, a vár mellett álló Turul szobornak elbontásáról döntött az ukrán többségű képviselő-testület. Annak ellenére hoztak határozatot és döntötték le pár napon belül a szobrot, hogy Magyarország a háború kirobbanásának kezdetétől fogva segíti a menekülő ukrán állampolgárokat. Menekültek tízezreit fogadtuk be, munkát, fedelet biztosítva számukra, folyamatosan segítve a nem magyar anyanyelvűeket is. Emellett sok tonnányi segélyszállítmányt vittünk Ukrajnába. Pontosan látszik az is, hogy elhibázott volt a Fidesz-kormány döntése, amely támogatta Ukrajna uniós csatlakozásának felgyorsítását.

A Mi Hazánk Mozgalom elvárja az Európai Uniótól, hogy nyilatkozzon az ügyben, határolódjanak el az ukránok jogtiprásától, és gyakoroljon nyomást az ukrán államra annak érdekében, hogy tartsák tiszteletben a kárpátaljai magyar kisebbség jogait.

Pakusza Zoltán, a Mi Hazánk alelnöke

Kultúrnemzet: magyarnak nézték a latint az ukránok, ezért levakolták

Lefűrészelték a turult, majd a várárokba hajították az ukránok – Várjuk a Kárpátszki Szics elhatárolódását!

(Szent Korona Rádió)