Társai megölésével fenyegetőzött már egy ideje a budai késelő diák

Nem a “nyóckerben”, hanem Budán szúrta nyakon padtársát egy diák. A sértettet kórházba szállították, sérülései nyolc napon belül gyógyulóak. 

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Frissítés (2022. 10. 14.) 

A Ripostnak adott nyilatkozatában a késelő egyik osztálytársának szülője további részleteket árult el az esettel kapcsolatban, melyek megdöntik a korábban annyira hangoztatott “minden előzmény nélkül történt” verziót.

“Egy mentális problémákkal küszködő, autista fiúról van szó. Évekkel ezelőtt ráirányult a figyelem, amikor teljes erőből lefejelt egy szekrényt. Ez óriási zajjal járt, a lányok meg is ijedtek. Azóta többen is féltek tőle, pláne azóta, hogy bejelentette, hogy valakit meg fog ölni”

– tudatta a neve elhallgatását kérő szülő.

A szülő azt is megemlítette, hogy nem voltak a legkedvesebbek a diákok osztálytársukkal szemben, ugyanakkor ezt megérthetjük annak fényében, ha az agresszív volt, s az intézmény sem lépett megfelelő mértékben.

A kulcskérdés is megfogalmazódott az interjúban:

“Tudni szeretnénk, Bertoldot miért tették ép tanulók közé!”

Frissítés (2022. 10. 13.) 

Prekoncepcióinkat igazolja a rendőrség és a bíróság is. Míg az iskola azt jelentette, hogy mindennemű előzmény nélkül történt a késelés, addig a bíróság közleményében kiemeli, hogy a fiatal pszichés problémái miatt fokozottan veszélyes a társadalomra.

“A rendelkezésre álló adatok alapján a gyanúsított tettét hosszas tervezés előzte meg. A terheltnek pszichés problémái vannak, amely esetében fokozott társadalomra veszélyességet valószínűsít. Feltétlenül szükséges elmeállapotának vizsgálata, az a nyomozás érdekét szolgálja és személyes jelenlétet igényel. Mindezt figyelembe véve a bíróság a fiatalnál megállapította a bűnismétlés veszélyét, vagyis megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el.” – áll a bíróság közleményében.

“A kényszerintézkedés végrehajtási helyéül a bíróság az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetet (IMEI) jelölte ki.”

Frissítés (2022. 10. 12.) 

Az első információk alapján, s az iskola jelentései szerint is úgy értesültünk az első kerületben történt iskolai késelésről, miszerint annak semmi előzetes jele nem volt, és “teljesen spontán” történt. A részletek azonban mást árulnak el számunkra.

A Tényekhez például eljutott egy videó, melyet a késelőről készítettek osztálytársai, és egymás között terjesztették:

A videó is alátámasztja, s az információk is azt állítják, miszerint az osztálytársát nyakon szúró diák súlyos szellemi fogyatékosságban szenved. A jó liberálisok azonnal rávágnák ezek ismeretében, hogy minden bizonnyal osztálytársai zaklatása, bántalmazása juttatta el idáig a “fiatalt”. Egy kényes kérdést azonban meg kell vizsgálnunk, mégpedig azt, hogy valóban van-e helye egy fogyatékkal élőnek egy átlagos diákokból álló osztályközösségben, s, hogy hibáztathatóak-e 100%-osan a társak?

A modern oktatás szerint nem saját, külön intézményben, arra kiképzett szakemberekkel kell oktatni, nevelni a fogyatékkal élőket, vagy a beilleszkedési, tanulási, magatartási zavarokkal küzdőket, hanem integrálni kell őket az egészséges osztályközösségekbe. A problémás fiatalok rendszerint azonban kiemelten agresszívok is, s egy, a fogyatékosok felé megfelelő érzékenységgel forduló osztály szemléletét is megváltoztathatják folyamatos kötekedéseikkel, dührohamaikkal, melyek több esetben jogosan váltják ki társaik viszontválaszát.  Főleg olyan esetekben, amikor a fogyatékkal élő betegsége miatt kiemelt védelmet is élvez, ahelyett, hogy a helyén kezelnék. Ezek pedig pont a pár napja történt tragédiához hasonló esetekhez vezethetnek.

Nem állítjuk, hogy a budapesti iskola sorozatos nevelési hibákat vétett volna, ugyanakkor ismételten olybá tűnik, hogy a liberalizált világnézetből fakadó, nem helyén való kezelés okán következhetett be a késelés.

A Tények információi szerint egyébként a 18 éves fiú táskájában ollót és kalapácsot is találtak, jelenleg is őrizetben van, emberölés bűntett kísérlete miatt eljárást indítottak ellene.

Korábban írtuk: 

A késelés a Ponty utcai Hunfalvy János Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikumban történt, az esetet már az iskola is megerősítette. A rendőrök két autóval vonultak ki a helyszínre.

Németórán ültek a diákok, amikor az iskola beszámolói szerint minden előzmény nélkül nyakon szúrta padtársát az egyik diák.

Az egyik szülő a Telexnek a következőket nyilatkozta az esettel kapcsolatban:

“Egy másik szülő, akinek a lánya abba az osztályba jár, amiben a támadás történt, azt mondta, hogy a két fiú egymás mellett ült a német órán, amikor egyikük kést rántott és nyakon szúrta a szomszédját. Az áldozat barátnője fogta le a szúrt sebet, addig amíg a mentők kiértek az iskolába. Az órán részt vevőket kihallgatták a rendőrök.”

Az iskola arról nem számolt be, hogy a bűncselekményt elkövető diákot miként sikerült leállítani, s a rendőrök kiérkeztéig ott tartani.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság életveszélyt okozó testi sértés bűntett kísérlete miatt indított nyomozást a szurkáló ellen.

A rendőrség 17:00-ra sajtótájékoztatót hirdetett, akkor számolnak be bővebben.

(Police.hu és Telex nyomán Szent Korona Rádió) 

Beállva, késsel fenyegette a gyerekeket egy szál cigiért a buszozó egy cigány

Tovább a digitális függőség útján: VR szemüveges kirándulás iskolásoknak Magyarországon