Tovább a digitális függőség útján: VR szemüveges kirándulás iskolásoknak Magyarországon

A fiatalság amúgy is egész álló nap a képernyőt bámulva tölti idejét. Az iskolai programok, kirándulások ezeddig segíthették őket a digitális világtól való elszakadásban, és a környezetünk testközeli megismerésében. Egy innovációként bejelentett újítás most ezt is lerombolhatja: osztálykirándulás VR szemüveggel.

Ne maradj le a híreinkről! Cenzúramentes felületek:
A Szent Korona Rádió Telegram-csatornája >>>
A Szent Korona Rádió Jobbklikk oldala >>>
Csatlakozz!

A WWF és a Lenovo Magyarország közös projektje keretében valósult meg egy virtuális valóságot felhasználó diákoknak szóló program, melynek alapja a valóság helyettesítése digitális eszközökkel. Az egyszerre 35 fő befogadására képes foglalkozás háromszor 45 perc időtartamú, mely során környezetvédelmi szempontból megközelítve mutatják be a Mosoni-Dunán, a Szentendrei-szigeten és a Balaton északi partján elhelyezkedő erdőségekben felvett 360 fokos, interaktív felvételeket. A környezetvédelem és az élővilág megismerése valóban fontos, és tudjuk is azt, hogy nincs minden osztálynak lehetősége eljutni önköltségesen az említett helyekre, de ha a programra ráköltött pénzt kirándulások támogatására szánnák, máris megoldódnának az anyagi problémák. Továbbá a gyermeknek ennél a digitális rabságnál még az is hatványozottan nagyobb élmény lenne, ha az iskolához közeli természetes élőhelyeket mutatnák be számukra ebből a szempontből megközelítve, mert igenis van minden település közelében ilyen lehetőség.

Hozzá kell tennünk, hogy még a felvételek minősége és a megjelenítési mód sem tökéletes. Miért kell erőltetni egy olyan irányvonalat, melynek pozitív hozadékai jelentősen eltörpülnek káros mivolta mellett?

A digitalizált programok nem nyújtanak közösségi élményt, valódi átélést. Mindenkit a saját digitális világába szorítanak vissza, így az oly sokat hangoztatott szociális, kommunikációs és egyéb társadalmi kompetenciáit is lerombolják ezen megoldásokkal a gyermeknek a közösségi identitása mellett. Egy diáknak igenis óriási élmény az osztálytársakkal való közös utazás, élmények megélése, és a saját, kézzelfoghatóan szerzett tapasztalat. одобрение кредитной карты без отказа

(Indexet korrigálva Szent Korona Rádió) 

Facebook: teljes gőzzel a valóság sárba tiprása felé

Cybervallás skypeon gyónással?