Az integrált városrészbe költöztetné a gettói cigányokat a miskolci városvezetés

Miskolc baloldali önkormányzata megszavazta, hogy a számozott utcában élő lakosokat az integrált területekre költöztessék, ezzel lerontva a város más részeinek színvonalát is. Pakusza Zoltán önkormányzati képviselő tiltakozott a döntés ellen, alább olvashatjuk beszámolóját az ügyről.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Csütörtökön Miskolc balos-jobbikos városvezetése megszavazta, hogy a számozott utca lakóit integrált városrészekbe fogják költöztetni. Idézem az előterjesztést: “Önkormányzat középtávú városfejlesztési elképzeléseinek megfelelően a számozott utcák egy részét magába foglaló területen magas komfortfokozatú lakóövezetet kíván kialakítani. Elkészült egy egyedi szerződéstervezet, amely az alábbiakat részletezi és szabályozza:
– megfogalmazza az együttműködés célját, amely alapján az egyesület a megállapodás időtartalma alatt elkezdi az ún. máltai területen jelenleg lakó bérlőinek a felkészítését az integrált területekre történő kiköltözésre.”
Felmerül a kérdés, hogy Miskolc mely városrészeit, utcáit fogja érinteni, azonban, alpolgármester asszony válaszából az derült ki, hogy ezt nem tudják. Elképesztő felelőtlenség egy városvezetés részéről úgy elindítani egy folyamatot, hogy annak részleteivel nincs tisztában. Amit tudunk, hogy ezt a Máltai fogja intézni.
A Mi Hazánk Mozgalom tiltakozik ezen folyamat ellen, amely minket a volt fészekrakó programra emlékeztet és azt gondoljuk hasonló problémákat idézhet elő. További információkért a Máltai Szeretetszolgálathoz fogok fordulni.
Pakusza Zoltán, a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke, önkormányzati képviselő.
(Szent Korona Rádió)