Pinokkió tündére lett a progresszió következő áldozata

Ahogy a közelmúltban olyan sok film, úgy az új, élőszereplős Pinokkió sem tudta elkerülni a modernek “haladó” ideológiáját, és sikerült a mesében szereplő kedves kék tündér bőrébe egy kopasz néger nőt bújtatni, csak hogy biztos legyen a létrontás.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Hollywood részéről az összes remaket övező kritikacunamira általában annyi a reakció, hogy a nézők “tudatlanok”, “maradiak”, “rasszisták”, meg mindenfóbok. Tehát eddig is bevett gyakorlat volt a potenciális fogyasztók és vásárlók szisztematikus sértegetése, az viszont igen ritka, mikor a film egyik szereplője kel ki magából a közönség ellen.

Legutóbb erre Brie Larson vetemedett, mikor egy díjátadón arról beszélt, ő magasról tesz a fehér férfiak véleményére. Mint Marvel főhős, ezzel gyakorlatilag a nézői 60-80 százalékát fordította maga ellen, ami meg is látszott a bevételeken.

Ám Christine Wawira most ennél is messzebb ment. Ő az új, élőszereplős Pinokkióban alakítja a kék tündért. És mivel újabb fehér karaktert mázoltak négerre, ezért evidens volt, hogy még a plakáton is őt szerepeltetik.

1940-ben, mikor még fel kellett tüzelni az amerikai fehér férfiakat, hogy elmenjenek meghalni azért az ideológiáért, amit az országuk vezetése képvisel, még így nézett ki a kék tündér.
És íme a kék tündér a liberalizmus diadala után.

Aligha meglepő, hogy ez a rajongóknak nem igazán tetszett. A kenyai származású, ám mégis a “rasszista” nyugaton letelepedő, és igen jól megélő színésznőnek pedig a kritika nem tetszett, így Facebookon kelt ki magából. Szerencsére viszonylag kevés néger szlenget használt, ezért viszonylag érthető a hozzászólása. Mint írta:

Elképesztő mennyi ember hagy tudatlan, buta, rasszista hozzászólást. Szégyen, hogy 2022-ben felnőtt férfiak rinyálnak azért, mert a Disney egy borotváltfejű fekete nőt castingolt. Remélem a Disney továbbra is idegesíteni fog titeket. Tetszik, vagy sem, a világ megváltozott srácok! A fejetekben maradhattok a Jim Crow érában, de mi tovább haladtunk. Szedjétek össze magatokat.

Ő legalább nem kertel. Nyíltan kimondja, hogy az új kor az övéké, és ne is reménykedjünk abban, hogy a civilizációnk olyan lesz, mint amilyennek szerettük.

Annyira progresszív A Gyűrűk Ura sorozat, hogy még a modernizmus apostola, Musk is kritizálta

Érkezik a Tolkieni világot meggyalázó progresszív sorozat

(Magyar Jelen – Szent Korona Rádió)