Az egyik texasi tankerület eltávolíthatja a Bibliát az iskolai könyvtárak polcairól?

Tartalomvizsgálat címszó alatt vették le, eddig ideiglenesen az egyik texasi tankerületben a Bibliát az iskolai könyvtárak polcairól. Azon könyvek esetében alkalmazzák ezt a precedenst, melyekre az elmúlt egy évben panasz érkezett.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

A texasi Fort Worth városához közeli Keller Független Iskolai Kerület (Keller Independent School District) vezetősége múlt héten új oktatási programot fogadott el, ami új követelményeket állapít meg az intézményekben tartható könyvekről, és 30 napos nyilvános betekintési eljárást is előír, mielőtt az intézmények könyvtárai beszereznék őket.

Emellett átmenetileg arra kötelezik az intézményeket, hogy távolítsák el a polcaikról azokat a kiadványokat, amelyek ellen az elmúlt tanévben panasz érkezett. Ezeknél a műveknél tartalmi felülvizsgálatot kell indítani, és meg kell állapítani, hogy megfelelnek-e az oktatási irányelveknek.

A tankerület iskolavezetőknek küldött levelét a Texas Tribune napilap hozta nyilvánosságra, ezután a tankerület közleményt adott ki. Eszerint azok a könyvek, amelyek megfelelnek az általuk megállapított új oktatási irányelveknek, azonnal visszakerülnek az iskolák könyvtáraiba.

A Biblia mellett tartalomvizsgálatra küldtek különböző LMBTQP kiadványokat, és Anne Frank naplóját is. Bízunk benne, hogy a vizsgált tartalmak közül főleg az utolsó kettő nem kerül vissza, ugyanakkor elég szomorú, hogy a Bibliát ezzel a két kategóriával kezelik egy lapon.

15 év egy LMBTQP zászló elégetéséért, vajon jár ennyi vallásgyalázásért is egy abortuszpárti tüntetésen?

(888 nyomán Szent Korona Rádió)