Hadgyakorlatokkal vonja blokád alá Kína Tajvant az önfejű amerikai házelnök miatt

Mint arról beszámoltunk, az amerikai házelnök Nancy Pelosi a kérések ellenére tett látogatást Tajvanban. Ezt a meggondolatlan lépést Kína fenyegetésként kezelte és hadgyakorlatozni kezdett a szigetet körbevevő vizeken, ezáltal gyakorlatilag blokád alá vonva azt.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Nancy Pelosi gépe kedden szállt le Tajvanon, annak ellenére, hogy Kína válaszlépéseket helyezett kilátásba, amennyiben ez megtörténik.

A kínaiak be is tartották, amit ígértek és csütörtöktől vasárnapig tartó többnapos hadgyakorlatokat kezdtek elvégezni éles lőszerekkel, a Tajvant körbevevő vizeken, mellyel vélhetőleg a szigetország megbénítása a cél.

A blokád jól látszik azon a térképen is, amelyet a BBC kínai tudósítója, Stephen McDonell publikált a Twitteren arról, hogy a kínaiak szerint hol lesznek hadgyakorlatok:

A tajvani kormány elítélte a kínai hadgyakorlatot, és azt írták: Kína ezzel gyakorlatilag „behatol Tajvan” felségterületére, és a lépés felér egy „Tajvan elleni légi és tengeri blokáddal”. A védelmi minisztérium ezzel összefüggésben közölte, hogy válaszolni fognak minden olyan lépésre, amely megsérti Tajvan területi szuverenitását.

A blokád elkerülhető lett volna, ha az amerikaiak nem próbálnák kényszeresen irányítani a világ összes országát, még annak háborúba vagy pusztulásba hajszolásának árán is. 

A pekingi kormány a hadgyakorlattal kapcsolatban annyit közölt: a külföldi hajók és repülők jobban teszik, ha elkerülik a területet, ameddig a művelet tart.

Most Kínát próbálja háborúba provokálni az USA házelnöke

Medvegyev szerint az indiánok leigázása óta egy megsemmisítő háború az amerikai történelem

(Szent Korona Rádió)