Sértődött hisztibe kezdett a norvég diplomatanő az orosz recepciósoknak

“Gyűlölöm az oroszokat!” felkiáltással köszönte meg a norvég diplomatanő, Elisabeth Ellingsen a vendéglátást egy orosz szállodában. Meggondolatlan hisztijével még diplomáciai problémákat is okozott hazájának, valamint vádat is emeltek ellene gyűlöletre és ellenségeskedésre való felbujtás, és az emberi méltóság megalázása miatt.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Az oroszországi szállodában történt műhisztit a recepción lévő biztonsági kamera is rögzítette. A felvételen az látható, hogy Elisabeth Ellingsen norvég diplomata ingerülten megérkezik a szálloda recepciójára és színpadias mozdulatokkal, lekezelő stílusban kiabálni kezd a recepciósokkal, és sértegeti őket és az orosz népet. A nő azért csapott balhét, mert nem volt megelégedve az szobájával. Többek között a következő mondatok hangoztak el:

“Gyűlölöm az oroszokat!…Az egész szoba szar!…Ez rohadtul idegessítő!…Mindent elbasztok! Adjatok egy másik szobát és ne szarakodjatok velem!…”

A kifinomult diplomata valódi sovnizmusát megmutatva azt is megjegyezte, hogy ő maga skandináv, tehát tudja, hogy milyen egy valódi takarítás, nem úgy mint az orosz nők, akik nem tudnak takarítani.

Az eset rövid időn belül óriási diplomáciai botrányba csapott át Oroszország és Norvégia között.

“Az orosz külügyminisztérium azt fontolgatja, hogy választ adjon erre a felháborító gyűlöletkeltésre, nacionalizmusra és idegengyűlöletre”

– jelentette ki a Telegramon Maria Zakharova, aki a tévesen használt nacionalizmus alatt természetesen a sovinizmust és az etnicizmust érti. Az orosz külügyi szóvivő, azt is megjegyezte gúnyosan, hogy “a nyugati értékek egyre lenyűgözőbbek”.

A norvég diplomata kirekesztő, lekezelő és megalázó stílusán rengetegen felháborodtak a közösségi oldalakon.

Egy orosz nemzeti lap főszerkesztője erősítette meg Medvegyev szavait, miszerint visszakaphatnánk Kárpátalját

Most Kínát próbálja háborúba provokálni az USA házelnöke

(V4NA – Szent Korona Rádió)