A homofób WHO is a férfiak közötti szodómia mérséklésére szólít fel a buzihimlő kapcsán

A WHO főigazgatója felszólítja a férfiakkal szexuális kapcsolatot létesítő férfiakat, hogy a globális vészhelyzet közepette hozzanak „biztonságos döntéseket”, és kevesebb személlyel létesítsenek szexuális kapcsolatot. Már megint a HVIM-nek volt igaza, amikor a Pride betiltását követelték az egészségügyi helyzet miatt.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Az Egészségügyi Világszervezet vezetője azt tanácsolta a majomhimlő terjedésének kitett férfiaknak, hogy „egyelőre” csökkentsék a szexuális partnereik számát, miután az ENSZ-ügynökség globális vészhelyzetnek nyilvánította a több országban egyre fokozódó járványkitöréseket.

Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, a WHO főigazgatója elmondta, hogy a májusban kitört járvány óta észlelt majomhimlős esetek 98 százaléka a homoszexuális, biszexuális és más, férfiakkal szexuális kapcsolatot létesítő férfiak körében fordult elő.

„Csökkentsék szexpartnereik számát”

Felszólította a veszélyeztetetteket, hogy tegyenek lépéseket a védekezés érdekében.

Ez azt jelenti, hogy biztonságos döntéseket kell hozniuk maguk és mások számára, a férfiakkal szexuális kapcsolatot tartó férfiak számára. Ez magában foglalja, egyelőre, a szexuális partnerek számának csökkentését

– hangsúlyozta a WHO főigazgatója a Guardian szerint.

„A fertőzötteknek el kell szigetelődniük és kerülniük kell a szoros fizikai érintkezéssel járó összejöveteleket, míg az embereknek meg kell szerezniük az új szexuális partnerek elérhetőségét arra az esetre, ha később nyomon kell követniük a betegséget” – tette hozzá a WHO vezetője.

Bárki elkaphatja, elég egy ruhadarab érintése

A WHO tisztviselői hangsúlyozták, hogy a majomhimlő bárkit megfertőzhet, aki szoros kapcsolatba kerül egy beteggel vagy annak fertőzött ruházatával vagy ágyneműjével (értsd: kerüljük el messze a buzeránsokat!). Az egészségügyi ügynökség figyelmeztetett, hogy a betegség súlyosabb lehet a veszélyeztetett csoportokban, például a gyermekek vagy a terhes nők körében.

Több mint 75 országból több mint 19 000 megbetegedést jelentettek; haláleseteket csak Afrikából jelentettek.

Világosan tudjuk, hogy ennek a betegségnek az egyik fő fertőzési módja a közvetlen érintkezés, a szoros érintkezés, a bőr-bőr érintkezés, a cseppek vagy a szájban lévő vírus kibocsátása

– mondta Rosamund Lewis, a WHO majomhimlővel foglalkozó technikai vezetője.

(Index nyomán Szent Korona Rádió)

HVIM: A buzihimlő járványgócává válhat a Pride, tiltsák be!