Nem oroszpropaganda, hanem tényleg nekünk adnák Kárpátalját az oroszok

Dmitrij Medvegyev, Oroszország volt elnöke és jelenleg is befolyásos politikusa, a közösségi médiában osztotta meg, szerinte hogyan alakulhat Ukrajna sorsa a háború után. A politikus úgy véli, a nyugati elemzők elképzelése a konfliktus kimeneteléről nem egyezik meg Volodimir Zelenszkij ukrán elnök elgondolásával.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Oroszország volt elnöke, aki jelenleg az orosz Biztonsági Tanács helyettes vezetője, Telegram-csatornáján tette közé, hogyan alakulhat Ukrajna sorsa a háború után. A politikus egy fiktív térképen szemléltette, szerinte hogyan képzeli el Volodimir Zelenszkij ukrán elnök Ukrajna határait a fegyveres konfliktust követően, majd azt is megmutatta, hogyan vélekedhetnek erről a nyugati elemzők.

A pszichotróp anyagok hatása alatt lévő ukrán elnök agyában a következő kép rajzolódott ki országa fényes jövőjéről (1. ábra) (A régi, 2014 előtti Ukrajna Krímmel együtt). Nyugati elemzők úgy vélik, valójában így lesz (2. ábra)

 – írta posztjához Medvegyev, aki szerint a külföldi elemzők azzal számolnak, hogy a háborút követően

 • Luhanszk,
 • Donyeck,
 • Zaporizzsja,
 • Dnyipro,
 • Szumi,
 • Szimferopol,
 • Csernyihiv,
 • Cserkaszi,
 • Kropivnyick,
 • Mikolajiv
 • és Odessza megye Oroszország részét képezi majd,

míg Vinnyica és Csernyivci megye Románia területéhez tartozna. Lengyelország kapná meg Zsitomir, Hmelnickij, Ternopil, Ivano-Frankivszk, Rivne, Luck és Lviv megyét, Magyarországnak pedig Kárpátalját szánják.

A Magyarországra szánt, orosz propagandában amúgy sokszor jelent meg olyan felvetés, hogy Erdélyt és egyes területeket Putyin odaadná Magyarországnak. Ezeknek hol semmi, hol elhanyagolható alapjuk volt, de az oroszbarátságot sikerrel alapozta meg. Ez a mostani fejlemény viszont nem Magyarországra szabott propaganda, tehát valós szándék húzódhat meg mögötte. Bármilyen terület átadásában vagy nem átadásában, visszaadásában gondolkozik Putyin, kijelenthetjük, hogy az orosz-ukrán háborúban inkább Oroszországnak van igaza, viszont Ukrajnának nagyon nincs igaza és egy borzasztó maffia- és műállamról beszélünk.

Az európai politikáról is megvan a véleménye

Az orosz politikus arról is kifejtette gondolatait, hogyan látja a jelenlegi európai politika Oroszországgal szembeni döntéseit.

Az egész jelenlegi európai politika Oroszországgal szemben az arrogáns bunkóság, a kamaszos infantilizmus és a primitív ostobaság undorító koktélja

– fogalmaz bejegyzésének elején Medvegyev.

Szerinte először arról tettek bejelentést, „hogy meg akarják büntetni Oroszországot, amiért meg akarja védeni az embereket a szenvedéstől, és kiáll az érdekeik mellett”, majd azt a döntést hozták, hogy „darabokra tépik az orosz gazdaságot, és megfosztják az energiaexportból származó pénztől”.

 (…) Nem érdekel, hogy Európának hatalmas ipara van, fejlett mezőgazdasága, és az uniós polgárok meleg, vízzel ellátott otthonban akarnak élni

– írta Medvegyev, hozzátéve: „később eszükbe jutott, hogy a tél nem marad el, és hogy az alternatív gáz-, olaj- és szénkészletek drágák”. Ám úgy véli, ezekről a döntésekről általánosságban az mondható el, hogy „nem működnek túl jól”.

(Index nyomán Szent Korona Rádió)