Videón, ahogy újra letörték és ellopták a kőkeresztet a Margit hídról

Ismételten vallásgyalázás történt Budapesten: mint sajnos számos alkalommal, most is a Margit híd kőkeresztjét törte le egy férfi. A gyanú persze most sem arányos a bűncselekmény súlyával, ugyanis lopás vétség ügyében indítottak nyomozást.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

2022. május 4-én 3 órakor két férfi gurult elektromos rollerrel a Margit hídhoz, majd az egyikük letörte és ellopta a kőkeresztet. A Budapesti Rendőr-főkapitányság II. Kerületi Rendőrkapitánysága lopás vétség gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.

Krisztus keresztjének rongálása és ellopása úgy tűnik, manapság a járókelők egyik kiemelkedő szórakozása lett, ennek pedig oka az is, hogy a “keresztény” állam nem szankcionálja az elkövetők vétségét, hanem egyszerűen lopásnak minősíti azt ahelyett, hogy a tényeknek megfelelően vallásgyalázásnak vagy vallási kisebbség elleni erőszaknak feleltetnék meg.

A feltételezett elkövetőkről felvétel is készült:

A Budapesti Rendőr-főkapitányság II. Kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a felvételen látható férfiakat felismeri, személyazonosságukkal, tartózkodási helyükkel vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető, 06 (80) 555-111-es Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es, díjmentes segélyhívó számon.

Újabb vallásgyalázás: ezúttal a bodajki kálváriát érte támadás

Szertartást végző papokat akart megverni egy őrült Budán

Réztolvajok követtek el vallásgyalázást Mindszenty szülőfalujában

(Index nyomán Szent Korona Rádió)