Egy terhes cigány nő vert össze, majd rabolt ki egy 90 éves asszonyt

Telefont, százezer forintot, pénztárcát, iratokat, valamint élelmiszert is zsákmányolt, majd – a tévét is felmarkolva – biciklivel távozott a helyszínről, az a terhes cigány nő, aki egy 90 éves asszonyra rontott rá hétfőn Tápiószecsőn. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a rémült nyugdíjas elmondta, hogy éjfél után kopogtatott a bejárati ajtaján egy terhes nő, de amikor ajtót nyitott, akkor úgy meglökte, hogy hanyatt esett.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

A támadó pénzt és gyógyszert követelt az időstől, és hogy nyomatékosítsa szándékát, egy rongydarabbal a kezében közölte, hogy ha nem fogja be a száját, akkor beköti.

A tehetetlen asszony a telefonjával próbált segítséget kérni, de a támadója kikapta a kezéből és földhöz vágta a készüléket, majd átkutatta a lakást. Az ágyneműtartóban talált egy táskát, amiért az áldozata hiába kapálózott, a nő zsebre vágta a benne lévő százezer forintot. A rabló egy pillanatra sem állt meg. Telepakolta a keze ügyébe kerülő csíkos szatyrot, majd felmarkolta a TV-t és kifelé vette az irányt.

Az asszony az utolsó erejével is próbálta védeni az értékeit, kiabált támadójával, hogy „Hagyja abba!” – válaszként ismét csak az erőszakos fellépés jutott, lökdöste, ütötte, rugdosta a támadója, aki végül kimenekült a házból, majd kerékpárjára pattant és a zsákmányaival elhagyta a helyszínt.

A helyi zsaruk mindenre kiterjedő helyszíni szemlét tartottak és hajtóvadászatot indítottak a támadó után, pár óra alatt kiderítették, ki követhette el a bűncselekményt. A 31 éves S. Etelkát az otthonában fogták el. A rendőrök kutattak a lakásában, az értékek nagy részét megtalálták és lefoglalták.

A nő tagadta a bűnösségét és vallomást sem tett. A terhes nőt őrizetbe vették és kezdeményezték a letartóztatását.

Cigánybűnözés Kerepesen: A polgármester tiltakozik az ügyészség megengedő határozata miatt

Mentősökre támadtak ismételten a cigányok

(24.hu nyomán Szent Korona Rádió)