Besokallt a kárpataljai cigány menekültek miatt a cseh kormány

Csehország szigorít az ukrajnai menekültek befogadásának szabályain, hogy kiszűrjék az esetleges visszaéléseket. A kormány által szerdán elfogadott törvénymódosítási javaslatok most a parlament elé kerülnek – jelentette be a kormányülés után Vít Rakusan, cseh belügyminiszter. A törvényjavaslatot a Kárpátaljáról érkező cigány menekültek miatt találták ki.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra… 

A cseh sajtóban Lex Ukrajna-néven elhíresült javaslat azért született, mert a prágai főpályaudvaron több száz ukrán menekült, részben magyar útlevéllel is rendelkező cigány vesztegel.

Vít Rakusan felkérte magyar partnerét Pintér Sándort, hogy ellenőrizzék, kinek van közülük hivatalosan magyar állampolgársága, mert nekik nincs joguk semmiféle segélyre az EU-n belül.

Prága bejelentette, hogy az Ukrajnából érkező, de európai uniós állampolgársággal is rendelkező személyek nem jogosultak Csehországban semmiféle védelemre és segélyre.

A prágai sajtóban az is felmerült, hogy a kárpátaljai, részint magyar romákat bűnszervezetek szállítják Csehországba. Ezt állította Martin Netolicky, a Pardubicei régió elöljárója is, aki a közszolgálati televízió vasárnapi politikai vitaműsorában kijelentette: a kárpátaljai menekültek motivációja egyértelmű, ha figyelembe vesszük, hogy Magyarországon havi 1900 korona értékű, Csehországban pedig 5000 korona támogatást kapnak.

Egészségügyi kockázatot jelenthetnek az ukrajnai menekültek?

Kijevi egyetemisták, vagy illegális bevándorlók? – a Magyar Önvédelmi Mozgalom oknyomozása Záhonyból

(Vadhajtások nyomán Szent Korona Rádió)