Újabb sportoló a román sajtó kereszttüzében: nem tette a szívére a román himnusz alatt a kezét a székely kapus (frissítve)

Magyarellenes skandálás miatt kétszer is félbeszakította a FCU Craiova és a Sepsi OSK bajnoki összecsapását hétfőn este a mérkőzést vezető bíró. A Sepsi játékosait természetesen nem ijesztette meg a szurkolók fenyegetőzése, sokkal inkább feltüzelte őket, ugyanis 5 gólos győzelmet arattak a meccsen. Újabban a Sepsi kapusát vette a román média támadás alá.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra… 

Újabb sportoló a román sajtó kereszttüzében: nem tette a szívére a román himnusz alatt a kezét a székely kapus

A román sportsajtó kiszúrta, hogy a csütörtök esti Sepsi OSK – Voluntari kupadöntőn a sepsiszentgyörgyiek kapusa, Niczuly Roland nem tette szívére a kezét a román himnusz lejátszása közben.

A himnusz a mérkőzés felvezetéseként hangzott el a bukaresti Giulești stadionban. “Niczuly volt az egyetlen román játékos, aki leeresztett kézzel hallgatta a román himnuszt. A Sepsi OSK kézdivásárhelyi születésű kapusa egyike volt azoknak a játékosoknak is, akik nem énekelték a Deșteaptă-te, române!-t” – írta a gsp.ro, külön megemlítve azt is, hogy a székelyföldi szurkolók kemény magjának egy része tüntetően hátat fordított a pályán felsorakozott labdarúgóknak a himnusz lejátszása közben.

A Sepsi OSK győzelmével záruló mérkőzés után a székelyföldi sportoló azt nyilatkozta: azért járt el így, mert ezt diktálták az érzései. Niczuly azt mondta: csalódott, amiért nem hívták be a román válogatottba. “Nincs amiért ujjal mutogatni rám, szerintem jól teljesítettem ebben az idényben (…), mégsem kaptam semmilyen jelzést a válogatott irányítóitól. Nem akartam megbántani senkit (…). Így döntöttem, és a döntésemet felvállalom” – nyilatkozta a sepsiszentgyörgyiek 27 éves kapusa.

(Itthon.ma nyomán)

Mindent elsöprő győzelemmel válaszolt a Sepsi csapata a románok magyargyűlölő rigmusaira

A sepsiszentgyörgyi együttes az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság alsóházi rájátszásában találkozott az olténiai gárdával a craiovai Ion Oblemenco Stadionban. A mérkőzés tétje nem volt kevés az alsóház első helyét elfoglaló Sepsi OSK számára, ugyanis az első két csapat elnyeri a jogot, hogy osztályozót játsszon az európai kupaszereplésért. A 4. helyen tanyázó FCU Craiova szurkolóinál először az első félidő elején szakadt el a cérna, amikor a szentgyörgyiek Kevin Luckassen révén a 16. percben megszerezték első góljukat.

A craiovai ultrák rázendítettek az “Afară cu ungurii din țară”, vagyis a “Ki a magyarokkal az országból!” rigmusra.

Viorel Cojocaru játékvezető rendkívül korrekt módon félbeszakította a találkozót, majd miután a házigazdák hangosbemondón nyugalomra intették a drukkereket, folytatódhatott a párharc. Akárcsak a gólgyártás: az oltyánok kapujába szebbnél szebb gólokkal talált be Fülöp István, Vitalie Damascan, Cătălin Golofca, majd legvégül Dragomir tizenegyesből.

A mérkőzés hajrájában a craiovai szurkolók ismét pocskondiázni kezdték a magyarokat és Magyarországot, amiért játékvezetőnek ezúttal is félbe kellett szakítania a meccset, valamint az öltözőbe kellett rendelnie a csapatokat. A büntetőt végül mégis elvégezhette a Sepsi, csak ezek után fújta le Viorel Cojocaru a mérkőzést.

Nagy arányú győzelmével a sepsiszentgyörgyi együttes 42 ponttal megnyerte az alsóházat, és abban az esetben is van esélye kiharcolni a nemzetközi indulás jogát, ha a csütörtöki fináléban nem nyeri meg a Román Kupát.

A FCU Craiova súlyos, akár 70 ezer lejig terjedő pénzbüntetésre számíthat a magyarellenes rigmusokért, sőt mivel visszaesőnek számít, zártkapus eltiltásban is részesíthetik egy mérkőzés erejéig. Április elsején ugyanis hasonló incidens történt az FCU Craiova és a CS Mioveni közötti meccsen, amelynek 8. percében a házigazda oltyán ultrák amiatt kezdték gyalázni a magyarokat, mert Kovács István játékvezető kiállította a Craiova hátvédjét, Bradley Diallót. Hosszú percekig állt a találkozó, a szervezők akkor is hangosbemondón kérték civilizált viselkedésre a szurkolókat, akik csak ezt követően tudták türtőztetni magukat a magyargyűlölő megnyilvánulástól.

“Székelyföld nem létezik!” – Újabb rágalmazási hullám a hokisok ellen (frissítve)

Az asztalt verve félemlítette meg magyar betegét egy román főorvos

(Krónika online nyomán Szent Korona Rádió)