Döbbenet: a budapesti ukrán nagykövet szavára orosz művészeket tiltanak le nálunk

Ide jutott az ukránimádat: A Budapesten székelő ukrán nagykövet szavára orosz művészeket tiltanak le Magyarországon. A Margitszigeti Színház lemondta Valentyina Liszica oroszbarát ukrán zongorista fellépését. A közlemény szerint a Margitszigeti Színház vezetése Ljubov Nepop ukrán nagykövet “tájékoztató” leveléből értesült a zongorista megdöbbentő megnyilvánulásáról, miszerint “a művésznő az orosz agresszorok által megszállt Mariupolban május 9-én koncertet adott”.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

“Liszica a fellépésével a világ nemzeteinek álláspontjával szemben, egyértelműen kinyilvánította az orosz agresszor melletti szimpátiáját” – írják, miközben a “világ nemzetei” igencsak megosztottak….

A Margitszigeti Színház Nonprofit Kft. határozottan elutasítja a zongoraművésznő álláspontját, egyetértve Magyarország és a nemzetközi közösség hivatalos álláspontjával, ami minden tekintetben elítéli Oroszország rengeteg civil áldozattal járó, Ukrajna elleni háborús agresszióját – írja a színház szervilis, ukránimádó, oroszgyűlölő módon a közleményében. Ezért a színház Liszica június 3-i margitszigeti koncertfellépését lemondta és a menedzsmentjével kötött szerződéstől eláll – zárul az MTI-nek küldött szégyenletes kommuniké.

(Kuruc.info nyomán Szent Korona Rádió)

A HVIM nőnapi köszöntése az ukrán nagykövet asszonyságnak: ne gyűlölködjön, mert egyre rondább

Az ukránok halállistát vezetnek: újabb magyarral, ezúttal Orbán Viktorral bővült az EU-érettek listája