Van ahol már személyit kér a Lidl étolaj vásárláskor

Napraforgóolaj csak 18 éves kortól: egyes német üzletekben a Lidl személyi igazolványt kér a termékek vásárlásakor, olyan mértékű a termékhiány Németországban. 

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra… 

Az orosz-ukrán háború kitörése óta alig van napraforgóolaj a német szupermarketekben, a Schleswig-Holstein tartományában található Lidl-üzletekben például már csak a felnőtt vásárlók vehetnek étolajat – számolt be a Merkur.

A Lidl-szupermarketlánc azon kísérletezik, hogy

a rendelkezésre álló étolaj készletet a lehető legegyenletesebben ossza szét a vásárlói között. Annak érdekében, hogy minden család csak két üveg olajat vegyen, a cég korhatárt vezetett be: a napraforgóolajat csak a tizennyolc év felettieknek árulják.

A német hírportál szerint már nem újdonság, ha a szupermarketekben üres polcokkal találkozik az ember, először a vécépapír, majd a gyorstesztek hiánya volt jelen az országban a koronavírus-járvány idején, ma már a háborús konfliktus miatt a napraforgóolaj lett az új hiánycikk, mivel

Ukrajna a világ egyik legnagyobb előállítója az étolajnak.

A szupermarketek már korábban olyan üzleti stratégiákon dolgoztak ki, amelyekkel az emberek vásárlási szokásait befolyásolhatják: az Aldi például az étolajos polcait azzal a felhívással látták el, hogy az vásárlók csak szükség esetén vegyenek étolajat, és ne csupán felhalmozás céljából vásároljanak.

A Lidl intézkedését nagy felháborodást váltott ki a közösségi oldalakon, az áruházlánc ezután hatályon kívül helyezte intézkedését. 

“Kérjük vásárlóink ​​megértését, és elnézést kérünk az esetleges kellemetlenségekért”

– közölte a cég a felháborodást követően. Korábban Magyarországon az élelmiszerárstop hatálya alá tartozó tartós élelmiszerekre vonatkozóan mennyiségi korlátozást vezet be februártól a Lidl.

Ezért kellett kirobbantani az ukrán háborút? Amerika “megoldaná” Európa élelmezését génmódosított szeméttel

A pánikvásárlás idéz elő áruhiányt Európa-szerte

(Világgazdaság nyomán Szent Korona Rádió)