Fehér zászlós civil járműveket lőtt szét az ukrán hadsereg – Hol vannak a háborús bűnökért hisztizők?

Az orosz-ukrán háborúban a nyugati propaganda az ukikat úgy állítja be, mintha ártatlan bárányok lennének, akik semmilyen módon nem tehetnek a háború kirobbanásáról, sőt azóta is teljesen fair play-t játszva igyekeznek hazájukat megvédeni az oroszoktól. Ismételten egy ellenpéldáról adtak hírt a frontól tudósítók. 

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra… 

Hat, fehér zászlóval fellobogózott civil autót lőttek szét az ukrán fegyveres erők Harkov megyében, Sztari Szaltiv és Novi Szaltiv között – jelentette ki Mihail Mizincev vezérezredes, a humanitárius reagálásért felelős orosz tárcaközi koordinációs parancsnokság és a Nemzeti Védelmi Irányító Központ vezetője kedd esti tájékoztatóján.

Mizincev szerint

ismét “a bucsai forgatókönyv szerint” próbálják meg lejáratni az orosz fegyveres erőket.

A tábornok emellett azt állította, hogy a Herszon megyei Bila Krinicában

az ukrán tüzérség a norvég média jelenlétében magánházak területéről lőtt orosz állásokra, hogy válaszcsapást provokáljon ki a lakóépületekre, amelyeknek lakóit emberi pajzsként használták fel.

Közölte, hogy a soviniszták és a külföldi zsoldosok Vinnica megyében Mogiljov-Podolszkijban a Poltavska utca 23. számú iskolában erődítményt alakítottak ki, az épület alagsorában erőszakkal összeterelt civileket tartanak fogva. A Luhanszki Népköztársaságban, Liszicsanszkban ezzel szemben nőket, gyermekeket és idős embereket zavartak el az 5. számú iskolában található bombabunkerből, ahol lőszerraktárt is létesítettek.

Mizincev szerint a Harkov megyei Szlobozsanszke faluban a nacionalisták az 1. számú középiskola épületében alakítottak ki erődítményt, a közelében pedig tankokat és páncélozott harckocsikat helyeztek el, a létesítményhez vezető utakat pedig aláaknázták, amiről a helyi lakosságot nem értesítették.

Ilyenkor természetesen az oroszok tetteinél háborús bűnöket kiáltók csendben maradnak, vagy még dicsőítik is az ukránokat, hogy milyen bátran védik hazájukat. Természetesen mi sem állítjuk, hogy minden oroszok által közölt információ igaz lenne, ugyanakkor többször bebizonyosodott már az ő igazuk arról, hogy milyen embertelen cselekedeteket hajtanak végre az ukránok.

Katonai elemző cáfolja a bucsai vérengzés orosz érintettségét?

Kígyó-sziget második felvonás: az oroszok nem lehetnek hősi halottak?

(Origo nyomán Szent Korona Rádió)