Kitiltaná Zelenszkij az orosz turistákat Törökországból és Görögországból

Mind a török, mind a görög GDP nagy részét a turizmus teszi ki. Az ukrán elnök ennek ellenére is elvárná, hogy diszkriminálják az említett országok a nagy számban oda utazó orosz turistát, amivel a saját érdekeiket hagynák figyelmen kívül és magukat sodorhatnák akár a csőd szélére.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

”Sok pénz érkezik a görög költségvetésbe a turizmusból. Az orosz turizmus pedig hosszú-hosszú éveken keresztül rengeteg pénzt hoz Görögországba” – mondta a komikus majd így folytatta:

“Őszinte leszek önökkel. Minket Törökország és Görögország is támogat. De mind Törökországgal, mind Görögországgal vannak problémáink. Ilyen az élet, és minden államnak megvannak a saját érdekei… Az orosz turizmus évek óta sok pénzt hoz Görögországnak. Úgy gondoljuk, hogy ők [az oroszok] a vérünkön keresik a pénzt, és aztán viszik magukkal. Ugyanez a helyzet Törökországban is, Törökország közvetítőként lép fel, és fontos lépésekkel támogatja Ukrajnát. Másrészt azt látjuk, hogy Törökország több turisztikai útvonalat készít elő kifejezetten az oroszok számára”

– mondta Zelenszkij az EPT News nevű görög lapnak adott interjújában.

Szerinte ezeket a kérdéseket fel kell vetni a baráti kapcsolatok érdekében. Az elnök megjegyezte, hogy ilyen politikát nem lehet folytatni, mert az kettős mércét feltételez.

“Ez nem teljesen tisztességes, ezért felhívom Törökország figyelmét az ilyen folyamatokra. Választani kell! Ez nem igazságos” – tette hozzá.

Nem tudjuk elképzelni, hogy Zelenszkij mit gondol, amikor a realitástól teljesen elrugaszkodva, a háborút jelentősen nem befolyásoló lépésekre kér országokat, melyekkel saját maguk alatt vágnák a fát. Az ukrán elnök mindezt arra hivatkozva teszi, hogy Törökország már néhány esetben támogatta őket, éppen ezért érthetetlenek a telhetetlen kérései, melyekkel maximum csak bosszantani tudnák az oroszokat.

Továbbra is tagadja a nyugati média, hogy az USA támogatná az ukrán biológiai fegyver laborokat

Már harcidrogokkal is ellátja Amerika Ukrajnát

(Magyar Jelen – Szent Korona Rádió)