Palesztin egészségügyi központot rombolt le Izrael

Egy húszezer fős körzetet ellátó palesztin egészségügyi központot romboltak le az izraeli hatóságok a fellebbezés ellenére, előzetes bejelentés nélkül.

Ne maradj le a híreinkről! Cenzúramentes felületek:
A Szent Korona Rádió Telegram-csatornája >>>
A Szent Korona Rádió Jobbklikk oldala >>>
Csatlakozz!

A megszállt kelet-jeruzsálemi Dzsabal al-Mukaber térségében működő 20,000 embert felölelő területet ellátó egészségügyi központot kedden dózerolták le az izraeli hatóságok.

Ghassan Jalajel, a központ igazgatója elmondta, hogy a központot minden előzetes bejelentés nélkül bontották le és a benyújtott fellebbezést sem vették figyelembe.

Egy másik esetben izraeli buldózerek romboltak le egy palesztin lakóépületet a Beit Hanina negyedben, Észak-Jeruzsálemben. Már a felső szintet lebontották, és a bontást csak akkor fejezték be, amikor a bírósági ítélet megérkezett – állítja a palesztín Wafa hírügynökség.

Ciszjordániában és Kelet-Jeruzsálemben rendszeresen bontanak le az izraeliek palesztin épületeket arra hivatkozva, hogy azok engedély nélkül állnak, ami még ha igaz is nem túl meglepő, hiszen a palesztin építési engedélyeket ritkán hagyja jóvá Izrael.

A Peace Now szerint Izrael 2009 és 2018 között összesen 98 építési engedélyt adtak ki a palesztinoknak a benyújtott 4422 kérelemből.

2021-ben több, mint 850 palesztin épületet semmisítettek meg az izraeli hatóságok, melynek következtében 900 embernek, köztük 463 kiskornak kellett elhagynia otthonát.

Az utolsó interjú a mártír Szulejmánival a cionista rezsimmel szembeni harcról

Agyonlőttek egy palesztin fiút az izraeli katonák Tulkarmban, majd feldúlták otthonát

(Middle East Eye – Szent Korona Rádió)