Az oroszokkal tárgyaló Indiát fenyegeti az USA

A világ nagy erőkkel próbál szankciókat bevezetni az oroszokkal szemben, és kezd kitisztulni, hogy ennek Európa fogja meginni a levét. Az indiai kormány azonban jó ütemérzékkel repült rá a lehetőségre, hogy gazdasági tárgyalásokat folytasson az oroszokkal, ez pedig szúrja a háttérből “játszó” USA szemét.

Kövesd nyomon a Szent Korona Rádió híreit Telegramon is!
Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Aggódnak az amerikaiak India legutóbbi reakciói miatt, ezért Joe Biden legfőbb gazdasági tanácsadója megfenyegette őket, hogy ne  szövetkezzenek az oroszokkal, különben annak “nagyon komoly következményei lesznek”. Az USA azt is hozzátette továbbá, hogy csalódottak amiért India hajlandóságot mutat az Oroszországgal történő szövetkezésre. Brian Deese, a Fehér Ház Nemzeti Gazdasági Tanácsának igazgatója úgy fogalmazott, vannak olyan területek, ahol India és Kína döntései erősen megkérdőjelezhetőek.

Na de mi is váltotta ki pontosan Amerika ellenszenvét?

Az Egyesült Államok figyelmeztetése azt követően hangzott el, hogy az Egyesült Államok, Európa, Ausztrália és Japán mind megszavazták az Oroszországgal szembeni szankciókat, ezzel szemben India nem csupán megvétózta azokat, de egyenesen rárepült a kínálkozó lehetőségre, és lecsapott az orosz olajimportra.

Különösen fájhat ez a lépés az USA-nak, hiszen a háború előtt pont India volt az, aki képes volt ellensúlyozni az egyre nagyobbá váló kínai befolyást az ázsiai régióban.

Oroszország számos területen nagyon fontos partner, India majd felméri, hogy a háborúnak milyen következményei lesznek, és mi fogjuk eldönteni, hogy nekünk mi a legjobb a nemzeti érdekeket előtérbe helyezve

– fűzte hozzá az eseményekhez az indiai külügyminiszter.

Itt az új ukrán országimázs film: káromkodva vágják el az oroszok torkát (+18)

Egyre jobban visszaütnek az EU által kivetett szankciók: folyamatos drágulás miatt Nyugaton már nem tüntetik fel a reklámújságban az árakat

(Liner.hu – Szent Korona Rádió)