Ukrajna gyorsított eljárással lehet az Európai Unió tagja

Ukrajnába utazott Ursula von der Leyen, aki Bucsa meglátogatása után Zelenszkij elnökkel is találkozott Kijevben. Az EU több mint 7 millió euróval támogatja Ukrajnát az oroszok által elkövetett háborús bűncselekményeket igazoló bizonyítékok gyűjtésében.

Kövesd nyomon a Szent Korona Rádió híreit Telegramon is!
Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Von der Leyen átadott egy kérdőívet az ukrán elnöknek, mint a sajtó előtt elhangzott, a papíros továbbvezeti Ukrajnát annak érdekében, hogy elérjék az EU-tagjelölti státuszt – írta meg a BBC.

Von der Leyen ígéretet tett arra, segítik Ukrajnát, hogy a szokásos folyamat évek helyett hetek alatt végbemenjen.

“Oroszországot gazdasági és technológiai hanyatlás várja, miközben Ukrajna az európai jövő felé menetel” – fogalmazott az Európai Bizottság elnöke nagyvonalúan elhallgatva azt az “apróságot”, hogy az “EU-érett” Ukrajnában hogyan bánnak az orosz és magyar őshonos kisebbségekkel. Igaz, egy olyan Unióban, ahol a Benes-dekrétum is érvényben lehet, nem is tudom, mit várunk? Ennek az Európai Uniónak a fehér lakosok jogai valahogyan sohasem számítanak.

Zelenszkij biztosította az újságírókat és az EU-elnököt, hogy egy héten belül megválaszolja a borítékban megkapott kérdéseket. Josep Borrell, az Európai Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője elárulta, az EU 7 millió eurót különített el Ukrajna támogatására a háborús bűncselekményre vonatkozó bizonyítékok összegyűjtésében és a Nemzetközi Büntetőbíróság elé vitelében. Hozzátette, az EU-küldöttek hamarosan visszatérnek Kijevbe, és úgy gondolja, a nagykövetségek követni fogják példájukat.

Európai öngól: energetikai válság alakulhat ki az orosz gáz nélkül

Több tucat T-72-est küldött a cseh hadsereg Ukrajnának

(Magyar Jelen nyomán Szent Korona Rádió)