Amerikai csapatok tömkelegét állomásoztatná Csehország területén

Az orosz-ukrán háború árnyékában Európa szépen lassan egyre nagyobb függésbe kerül Amerikától. Az USA érdekei dominálnak, az USA diktál. Csehország katonailag is szívesen alávetné magát. 

Kövesd nyomon a Szent Korona Rádió híreit Telegramon is!
Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Prága szívesen venné, ha az amerikai hadsereg jelen lenne Csehországban. A cseh kormány szívesen látná, ha az amerikai hadsereg valamilyen módon jelen lenne Csehországban – jelentette ki Jana Černochová védelmi miniszter egy vasárnap megjelent interjúban.

“A következő kétoldalú találkozón ezt a témát is fel akarom vetni”

– mondta Jana Černochová azzal a pontosítással, hogy húsvét után hivatalos látogatást tesz az Egyesült Államokban, ahol amerikai partnerével, Lloyd Austinnal fog tárgyalni.

A cseh védelmi tárca vezetője szerint az egyik lehetséges megoldás az, amit Szlovákia alkalmazott: kétoldalú szerződés alapján lehetővé tette az Egyesült Államoknak, hogy két katonai támaszpontot használjon a hadserege.

“Nem akarok belemenni a részletekbe, de úgy vélem, számunkra nagyon fontos lenne, hogy előkészítsünk valamilyen szerződést. Ennek elfogadása bizonyára mindkét oldalon eltart egy ideig, mert szükség lenne a cseh parlament mindkét házának jóváhagyására is”

– mutatott rá a védelmi miniszter.

Marian Jurečka kormányfőhelyettes, munkaügyi és népjóléti miniszter azt mondta, az amerikai támaszpontok céljaira a morvaországi Prerovban, valamint az Ostrava-Mošnovban működő katonai repülőterek felelnének meg a legjobban. Jurečka szerint a konkrétumokról egyelőre kezdetleges a vita.

A csehek azt is bejelentették, hogy nagy mennyiségű amerikai fegyver vásárlását tervezik a jövőben.

Betiltja az orosz szénimportot az EU – Biztos, hogy az oroszok járnak rosszul?

Európai öngól: energetikai válság alakulhat ki az orosz gáz nélkül

(Index nyomán Szent Korona Rádió)