A női versenyzők bojkottja miatt zárták ki az aberrált kerékpárost a versenyből

Egy férfi kerékpárost – aki most már nőként szeretne versenyezni – kizártak egy brit bajnoki futamból, miután több női versenyző bojkottal fenyegetőzött.

Kövesd nyomon a Szent Korona Rádió híreit Telegramon is!
Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Emily Bridges-t, aki eredeti születési nevén, Zach Bridges néven versenyzett, nem engedték be a múlt hétvégén megrendezett női Brit Nemzeti Omnium Bajnokságra.

Bridges-nek ez lett volna az “átváltozása” utáni első jelentős versenye. A kerékpárost azonban a Union Cycliste Internationale (UCI) és a British Cycling alkalmatlannak ítélte a versenyzésre.

A 21 éves Bridges a a Cycling News-nak azt mondta: “Még mindig nem értem, hogy a szabályzatok szerint miért nem versenyezhetek”.

Az Union Cycliste Internationale szabályzata előírja, hogy a transznemű kerékpárosoknak egy teljes éven keresztül a tesztoszteronszintjüknek literenként öt nanomol alatt kell lennie ahhoz, hogy női kategóriában versenyezhessenek.

A szabályzat ugyanakkor azt is kimondja, hogy a szervezetnek “védenie kell az egészséget és a biztonságot”, valamint “garantálnia kell a tisztességes versenyt, amely megjeleníti és jutalmazza a sport alapvető értékeit és értelmét”.

Főképp ezekre a rendelkezésekre hivatkozott a szervezet, amikor Bridges-t kizárta az eseményről, miután több női kerékpáros nyíltan kijelentette, hogy bojkottálja az eseményt, ha Bridges is elindul.

Ezek közül a női versenyzők közül egyikük sem akart a nyilvánosság elé állni, mert “attól tartottak, hogy véleményük hangoztatása miatt transzfóbnak bélyegeznék őket”.

A kerékpáros szervezetek Bridges férfi kerékpárosként való regisztrációjára is hivatkoztak – amely még nem járt le – és ragaszkodtak ahhoz, hogy nem versenyezhet nőként, amíg ez a regisztráció le nem jár.

Liberális szervezetek zaklatásnak nevezték az UCI eljárását teljesen jogos eljárását, amellyel kiállt a női sportolók mellett.

Ismételten férfi sportoló győzött női úszóbajnokságon – Sokan emelték fel a hangjukat a normalitásért

Megtiltották a transz sportolóknak a nőkkel való versenyzését Dél-Dakotában

(888.hu nyomán Szent Korona Rádió)