Zelenszkij Magyarország katonai támogatására számít, ha az ellenzék nyer vasárnap

Márki-Zay Péter győzelme esetén joggal számolhat az ukrán elnök arra, hogy Magyarország katonai segítséget fog nyújtani nekik az oroszok ellen. Erre utal többek között, hogy az ellenzék folyamatosan a szomszédunk oldalán próbal állást foglalni még a katonai segítséget sem vetnék meg, valamint a miniszterelnök-jelöltjük is erőszeretettel szimpatizál az ukránokkal és jelentet meg a Twitterén Zelenszkijt támogató bejegyzéseket.

Kövesd nyomon a Szent Korona Rádió híreit Telegramon is!
Háborús, exkluzív anyagok, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Nemzetbiztonsági értesülések szerint szövetségre lépett Volodimir Zelenszkij és Márki-Zay Péter.

Az már hetek óta köztudott, hogy számos baloldali politikus – köztük Márki-Zay Péter – a katonai segítségnyújtás és a gáz- és olajcsapok elzárása mellett áll, ám most vélhetően erről meg is állapodott a magyar baloldal az ukrán vezetéssel.

Az előzményekhez tartozik, hogy Márki-Zay Péter a héten egy Twitter-bejegyzésben üzent Ukrajna elnökének, amelyben arról írt: várja a napot, hogy találkozhassanak és a két nemzet európai uniós jövőjéről beszélgessenek.

Azonban Szijjártó Péter azt állította keddi Facebook-bejegyzésében, hogy ennél sokkal többről van szó:

„Megegyeztek abban, hogy amennyiben a baloldal kerül kormányra Magyarországon, azonnal megszavazzák a gáz- és kőolajra vonatkozó szankciókat Oroszországgal szemben, valamint azonnal elkezdenék a fegyverszállítást Ukrajnába. Ha ezt a megegyezést végrehajtják, ha megkezdik a fegyverszállítást Ukrajnába és megszavazzák a földgáz- és kőolajszállításra vonatkozó szankciókat, akkor annak azonnali és rendkívül súlyos következményei lesznek Magyarországra nézve is. A fegyverszállítások pedig azonnal háborúba sodornák Magyarországot, hiszen azok katonai célpontot jelentenek.”

A közeledést Zelenszkij és Márki-Zay között az is alátámasztja, hogy az ukrán elnök teljesen a jelenlegi magyar kormány ellen fordult és üzengetéssel próbálja elérni, hogy beleszálljanak a háborúba az ukránok oldalán. Első lépésként az érzelmekre próbált hatni a március 24-i videónyilatkozatában:

„Figyelj, Viktor, tudod mi megy most Mariupolnál? Kérlek, menj le a rakpartra, nézd meg azokat a cipőket, és akkor rájössz, hogy megint megtörtént a népirtás a világban.”

Pár nappal később pedig a dán parlamenti képviselőket próbálta Orbán ellen hangolni a következő üzenettel:

„Nem lehetnek orosz csápok Európában, amelyek belülről feszítik az uniót, és még most is segíteni próbálják Oroszországot, hogy a lehető legtöbb pénzt keresse. Mindenki pontosan tudja, hogy az EU-ban ki áll szemben az emberiességgel és a józan ésszel, ki az, aki semmit nem tesz Ukrajna békéjéért. Ennek véget kell vetni, Európa pedig nem hallgathatja tovább a magyar kormány kifogásait.”

Sorozatos háborús bűnök az ukránok részéről – Késsel végeztek ki egy hadifoglyot (18+)

Ennyit a nyugati szankciónkról és az orosz gazdasági összeomlásról – A rubel visszatért a háború előtti szintjére

Megölték a férjét, majd többször megerőszakolták az ukrán nőt részeg orosz katonák

(Szent Korona Rádió)