Izrael Moszkva haragjától tartva nem ad el Ukrajnának kémprogramot?

Izrael nem adja el Ukrajnának a Pegasus kémprogramot, ugyanis számos hírforrás szerint nem szándéka ”feldühíteni Oroszországot”, hiszen szoros titkosszolgálati kapcsolatban állhatnak vele.

Kövesd nyomon a Szent Korona Rádió híreit Telegramon is!
Háborús, exkluzív anyagok, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Az ukrajnai orosz invázió 28. napján pedig Izrael ismét megtiltotta Ukrajnának a Pegasus kémprogram beszerzését, mert attól fél, hogy eladásával magára haragítaná Oroszországot. Ukrán hírszerzési tisztviselők szerint az ukrán illetékesek nem értik Izrael döntését, mert Jeruzsálemnek nincs elég jó oka arra, hogy Ukrajnától megtagadja a hozzáférést a kémprogramokhoz.

Kijevben úgy vélik, hogy az Egyesült Államok kormánya támogatja Ukrajna erőfeszítéseit a Pegasus megszerzésére. Más források szerint Izrael döntése azt tükrözi, hogy “nem hajlandó feldühíteni Oroszországot”, ugyanis Moszkva szoros titkosszolgálati kapcsolatban áll Izraellel. Ukrajna az orosz telefonszámokra összpontosítana a Pegasus alkalmazásánál, és ez az orosz titkosszolgálatok szemében ellenük szóló agressziónak minősülne.

“Az export-ellenőrzéssel kapcsolatos politikai döntések figyelembe veszik a biztonsági és stratégiai megfontolásokat, s magukban foglalják a nemzetközi megállapodások betartását is”

– közölte válaszában az izraeli védelmi minisztérium.

“Az izraeli kormány jelenleg nem vesz részt a támadó technológiával kapcsolatos ukrajnai megbeszéléseken vagy a segélyezésben, de folyamatosan tárgyalunk több izraeli céggel a piacon, és ezek az egyeztetések különböző szakaszokban vannak”

– nyilatkozta Mihail Fedorov ukrán miniszterelnök-helyettes a kérdésről.

A folyamatosan áldozati bárányként tetszelgő Izrael lépett fel ismételten agresszorként

A katonák helyett a szélsőségesek kezébe kerülnek a nyugati fegyverek Ukrajnában?

(Orientalista nyomán Szent Korona Rádió)