Dokumentáltan lőszertároló bázisként használták Kijev külvárosban megsemmisített bevásárlóközpontot

Kijev külvárosában, Vinogradar kerületben az ukrán egységek több napja lakóépületek között „ásták be” magukat, és onnan lőtték az orosz pozíciókat. A közelben található üres és elhagyatott bevásárlóközpontot lőszerraktárként használták az ukránok. Az orosz légierő egy Kinzsal típusú rakétát indított a bevásárlóközpontra, amelyet megsemmisítettek a nagy pontosságú fegyverrel – közölte az Orosz Védelmi Minisztérium.

Kövesd nyomon a Szent Korona Rádió híreit Telegramon is!
Háborús, exkluzív anyagok, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

A fenti képen a bevásárlóközpont alagsorában jól láthatóak a rakodásra várakozó ukrán teherautók. Ezt valaki a közelből fotózta le, amit a másik képen látható Eugen Savitsky blogger így kommentált:

Tudjátok, miért sikerült lebombázni ezt az épületet? Mert valami ostoba p-a vagy ba-asz a telefonjával rögzítette a technikánkat! NE PUBLIKÁLJATOK TECHNIKÁT VAGY REPÜLÉSRE VONATKOZÓ ADATOKAT!

Az épület a Kinzsal-támadás után

Az alábbi videón látható, hogy a házak védelméből az ukrán sorozatvető tüzel, majd egy orosz drón követ egy teherkocsit, amely elvezette a megfigyelőket a raktárhoz, bár a blogger fotóján látható, hogy valaki a raktár rámpáját is rögzítette, így nem volt kétséges, milyen célt szolgált az elhagyatott bevásárlóközpont.

A háború egy helikopter belsejéből és a hiperszonikus orosz rakéták

Kamu a mariupoli csecsemők bombázása – Civil áldozatokat követel az ukránok harcállásainak megválasztása

(Kuruc infó nyomán Szent Korona Rádió)