A Kína és Tajvan közötti háborút is kiprovokálhatja az USA?

Jól tudjuk, hogy az orosz-ukrán háború kirobbanásában oroszlánrészként szerepel az is, hogy a Nyugat folyamatos hitegetéssel felbátorította Ukrajnát. Az USA azonban nemcsak a medvét provokálja, hanem Tajvan ügyében a vörös sárkányt is. 

Kövesd nyomon a Szent Korona Rádió híreit Telegramon is!
Háborús, exkluzív anyagok, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Tajvan bekebelezése sajnos egyre valószínűbb, az utóbbi években inkább a gazdasági folyamatok által tűnt valószínűnek. Mivel Tajvan az USA érdekszférájához tartozik, ezért nem nézi a folyamatokat jó szemmel, ennek következtében villongásokkal számos alkalommal hergeli a kommunista országot.

Kína bejelentette, hogy március 17-én ismét a Tajvani-szorosban provokálta őket az amerikai haditengerészet egyik rombolója, az USS Ralph Johnson. A hadsereg szóvivője szerint az amerikaiak veszélyes játékot játszanak a térségben, és bátorítják a Kínával szembenálló tajvani nacionalista erőket.

Habár Washington formálisan nem tart fent diplomáciai kapcsolatokat Tajvannal, mégis ők küldik a legtöbb fegyvert és hadi felszerelést Taipei számára. Az amerikai kormányok ebben a térségben is a feszültség szításában érdekeltek, hiszen komoly bevételeik vannak az ezzel kapcsolatos fegyvereladásokból.

Hetven éve haldoklik Tibet a kínai kommunisták jármában

A kommunista Kína bekebelezi Tajvant?

(Orientalista.hu nyomán Szent Korona Rádió)