A háború egy helikopter belsejéből és a hiperszonikus orosz rakéták

A jelek szerint az oroszok lassan elkezdik bevetni a komolyabb technológiáikat az ukránok ellen, mint például a Ka-52 helikoptert, melyről alább egy belső felvételt láthatunk akció közben, valamint az eddig nem látott sebességet és pontosságot elérő hiperszonikus Kinzsal névre hallgató rakétát – ami kiváltott érthetetlen módon a liberális sajtó újbóli ellenszenvét. Pedig egy földalatti raktárat vettek célba vele, de sok felület emiatt is támadja az oroszokat.

Kövesd nyomon a Szent Korona Rádió híreit Telegramon is!
Háborús, exkluzív anyagok, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Orosz Ka-52 típusú helikopterek ütöttek rajta az ukrán állásokon. A légicsapásokat alacsony és rendkívül alacsony magasságokból, párban hajtották végre, mindkét oldalon vannak áldozatok – jelentette az Orosz Föderáció Védelmi Minisztériuma.

Az orosz hadsereg az űrben keringő műholdjairól kapja a pontos adatokat az ukrán hadsereg nyílt és álcázott harcálláspontjaira és élőerőire vonatkozóan, Ugyanígy határozták meg a lengyel határ közelében elhelyezett külföldi hadianyagok és zsoldosok pozícióit, majd a rendszer rávezette az orosz vadászgépeken lévő rakétákat a célpontokra.

Ugyanezen elv szerint működnek az ukránok előőrsei is, ott USA-tisztek koordinálják az amerikai műholdak adatait, amely alapján rávezetik az ukrán rakétákat a célra, az utóbbi hetekben egyre gyakrabban nem tiszta célokra. A műhold jól látja az embercsoportokat, egyes harci eszközöket, harcálláspontokat.

A kozmikus haderők napjainkban konvojok kíséretét, csapatok, katonai rakományok szállítását, valamint más egységek repülési támogatását látja el.

Az orosz hiperszonikus Kinzsal rakéta

Egyelőre nincs ellenszere az orosz haderő által pénteken először bevetett Kinzsal hiperszonikus rakétának, a szakértők a legtöbb, amit mondani tudnak a fegyverről, hogy gyors precíz és jelenleg nincs mit tenni ellene.

A 2018-ban kifejlesztett, hasonló működési elvű Avangard üzemelés közben:

A Ch-47M2 Kinzsal több szempontból is eltér a hagyományos rakétáktól. Az egyik, hogy a hangsebesség ötszörösével, mintegy 12 000 kilométer/órával képes haladni, és 2000km-es hatótávra képes. A másik tényező, ami félelmetessé teszi, hogy röppályája precízen módosítható repülés közben is, ellentétben a kiszámítható pályán mozgó ballisztikus rakétákkal. Nyugati katonai szakértők szerint a Kinzsal 10–30 perc alatt érheti el Európa nagyvárosait attól függően, hogy honnan lövik ki.

A Kinzsal rakétákat MiG–31-es vadászrepülőgépek indítják, a ledobás után egy rövid, meghajtás nélküli szakasz következik. A rakétahajtómű csak azután kapcsol be, hogy a rakéta biztonságos távolságba került a repülőgéptől. A Kinzsal ezután 18–20 kilométeres magasságba emelkedik, ahol az irányítását egy úgynevezett inerciás navigációs rendszer és az orosz védelmi minisztérium GLONASS műholdas rendszere biztosítja.

Az orosz hiperszonkus rakéta olyan gyors, hogy támadás esetén perceken belül célba ér, nem hagyva időt az ellenség légvédelmének a reagálásra – írja a Focus Online. Ráadásul félig ballisztikus pályán mozog, ezért végig manőverezhető marad. A Föld légkörében bármikor képes magasságot változtatni és kitérő manővereket tenni.

A hiperszonikus rakéták használatának fő veszélye tehát szintén a felkészülési idő rövidségében rejlik. „Ez fokozza az idegességet, ami növeli annak lehetőségét, hogy támadási riasztás esetén azonnal beindítsák az atomfegyvereket, ami téves riasztás esetén nukleáris háborút is kiválthat” – mondta Jürgen Altmann fizikus, a Dortmundi Tudományegyetem munkatársa.

A halhatatlan Mi-24

Napi humor: Bárki, bármivel lelőheti az orosz cirkálórakétákat, mert alacsonyan repülnek

(Kuruc.info, Hirado.hu – Szent Korona Rádió)