Csemegézünk az Azov és Pravi Szektor híradásaiból is, amíg még lehet… (friss jelentéssel)

A Szent Korona Rádió megpróbálja a leghitelesebb képet festeni a háborúról, és beszámolni mind a két fél álláspontjáról. Persze, az ukrán háborús propagandát zengi az egész nyugati (és magyarországi) média, ezért jobban koncentrálunk azokra a híradásokra, amik pontosan ezt a propagandát és dezinformációt cáfolja, így oroszbarátnak tűnhetünk, de erről nincs szó… A kettő, jelenleg vizsgált hírforrás pont azon szervezeteké, akik miatt Putyin “nácítalanítani” akarja Ukrajnát. Mind a két szervezet soviniszta, orosz- és magyarellenes is.  Lásd a kapcsolódó linkeket alul, ahol a kettősségekre hívjuk fel a figyelmet!

Kövesd nyomon a Szent Korona Rádió híreit Telegramon is!
Háborús, exkluzív anyagok, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Mit mond az Azov? Ők jelenleg Mariupolt védik, az oroszok szerint miattuk nem jön létre humanitárius folyosó a körbezárt város körül. Fontos megjegyezni, hogy 2014-ben is ez az alakult volt az, amelyik megakadályozta, hogy a “szakadár”, oroszbarát köztársaságok kezére kerüljön a város. Továbbiakban nem az alakulatról fogunk szólni, és nem soroljuk fel, hogy miért nem tartjuk őket a kedvenceinknek, sőt, felőlünk mindegyik otthagyhatja a fogát, hanem csak arra koncentrálunk, amit ők kommunikálnak:

Mariupolból jelentik

“A csata eredményeként az Azov-ezred harckocsi századának parancsnoka egyedül 3 ellenséges T-72-est és 1 Tiger csapatszállítót semmisített meg. Az Azovok összesen 6 harckocsit, valamint 2 páncélozott szállítókocsit, 1 tigrist és az őket kísérő ellenséges gyalogságot semmisítettek meg. 12 ellenség esett azovok fogságába.

A heves harcok folytatódnak Mariupolban. A város védelmezői bátran harcolnak az ellenség elsöprő túlerejével szemben is. Az Azovok továbbra is védik a polgárokat a hordától. A harcosok szelleme törhetetlen, mert  az ellenség kész romokat hagyni a múlt gyönyörű városa helyett. Folytatódik a küzdelem egy félmilliós város életben maradásáért”

Bayraktar drónoktól várják a felmentést a Mariupolnál körbevett Azovosok… úgy tűnik nem sok van hátra a sovinisztáknak. A parancsnokhelyettessük videón kér segítséget.

A férfi arról beszél, hogy elszánt védekezésük ellenére az „ellenséges horda” folytatja a benyomulást, kemény harcok zajlanak minden utcáért és házért. A légierő közben bombázza a várost, a tüzérség lövi a lakónegyedeket.

A parancsnokhelyettes kéri az ukrán katonai-politikai vezetést, hogy segítsen evakuálni a civileket az ország nem megszállt területeire.

„Halljuk, hogy a védekezésben országszerte modern eszközöket, többek között Bayraktar drónokat vetnek be. Vessék be ezeket a mi vonalainknál is, támadják hátba az ellenséget – mondja a katona, majd hozzáteszi: – Nem adjuk meg magunkat. Indítsuk el a döntő támadást és semmisítsük meg az ellenséget.”

Veszteségek az ukránok szerint

“Az ukrán védelmi minisztérium sajtószolgálata szerint február 24. és március 3. között az ellenséges csapatok megközelítőleg a következő veszteségeket szenvedték el:

személyzet – több mint 12 000 ember
tankok – 353
páncélozott harci járművek – 1165
tüzérségi rendszerek – 125
MLRS – 58
légvédelmi berendezések – 31
repülőgép – 57
helikopterek – 83
Egyéb jármű- 558
hajók/csónakok – 3,
üzemanyagtartályok – 60,
Drón és egyéb taktikai repülő- 7″

Ezek az adok még a CIA is szerint is túlzóak, hiszen amikor az ukránok számoltak 10.000 elesett katonával, akkor a CIA közlése szerint is 5-6000 főnyi veszteséget szenvedtek el az inváziós egységek.

Mariupol védelméről folyamatosan tesznek közzé videókat, és azt a narratívát erősítik természetes módon, hogy az oroszok szándékosan a civil lakosságot bombázzák. Az orosz híradásokban ennek cáfolata olvasható (itt is), látható, az ukránoknál a bizonyítás. Nehéz eldönteni az igazságot, pláne akkor, amikor olyan videókat lehet találni, amiben állítólag az Azov látható, amint likvidálják a várost elhagyni kívánókat.

A Pravi Szektor bűneiről már itt szóltunk, úgyhogy az ő híradásaik feldolgozására koncentrálunk:

-Máshol eddig nem látott hír, miszerint 500 ezer dollárt ér egy harcirepülő Ukrajnának. Az orosz pilótákat felszólítják, hogy szálljanak le egy ukrán reptéren, és kapnak a gépért cserébe 500.000 USD-t, illetve további 500.000 USD-t az életük újrakezdéséhez Oroszországtól messze.

-Nem különösebben exkluzív, mert eddig is lehetett már tudni róla, de posztjaikkal bizonyítják, hogy együttműködnek az ukrán hadsereggel hivatalosan is. Az egyeztetésekről és a közös akciókról is beszámolnak időnként.

Egyébként a csatornáik és híradásaik színvonala, változékonysága messze elmarad az oroszokétól, pláne a csecsenekétől. Mind a két fél persze a saját győzelmét és igazát hirdeti, de média szempontjából vizsgálva kimondottan unalmas az ukrán soviniszták híradása. Kevés a színvonalas videó, és a tényleges információ.

A Szent Korona Rádió ezenkívül figyelemmel követi Vitalij Klicsko, Kijev főpolgármesterének és az Ukrán Hadsereg hivatalos információs csatornáit is, hogy minél több exkluzív és hitelesebb információval tudjunk szolgálni. Például azon orosz videókat, híradásokat nem tesszük közzé, amiről egyértelműen bizonyítható a dezinformáció és viszont is így vagyunk. Ami kérdéses, azt jelezzük.

(Szent Korona Rádió)

Meghalt az ukrán soviniszta és magyarellenes Pravi Szektor egyik parancsnoka

Kadirov gondolatai a harcos férfiakról és a szélsőséges Metáról (frissítve: 2022.03.12. 11:00)

A mariupoli polgári lakosságot az Azov tartja fogva

Kamu a mariupoli csecsemők bombázása – Civil áldozatokat követel az ukránok harcállásainak megválasztása