A Dél-afrikai Orvosszövetség elnökének súlyosnak kellett hazudnia az omikront

A dél-afrikai orvos szerint nyugati kormányok nyomás alá helyezték, hogy ne nevezze enyhe lefolyásúnak az omikront – annak ellenére, hogy tapasztalatai ezt mutatták. Angelique Coetzee utalt arra is, hogy a válságkezelést egyéni érdekek és üzleti lobbik is befolyásolják.

Ne maradj le a híreinkről! Cenzúramentes felületek:
A Szent Korona Rádió Telegram-csatornája >>>
A Szent Korona Rádió Jobbklikk oldala >>>
Csatlakozz!

Angelique Coetzee volt az első orvos a világon, aki omikronnal diagnosztizált betegeket kezelt. A dél-afrikai Pretóriában élő egészségügyi szakember, egyben a Dél-afrikai Orvosszövetség elnöke a közelmúltban a Die Weltnek adott interjút, amelyben elhallgattatási kísérlettel és a válság túlreagálásával vádolt meg egyes nyugati országokat a koronavírus-variánssal kapcsolatban.

Azt mondták nekem, nyilvánosan ne jelentsem ki, hogy ez egy enyhe betegség. Azt kérték, hogy tartsak távolságot az ilyen megnyilatkozásoktól, és mondjam azt, hogy ez egy komoly betegség. Ezt elutasítottam. Hozzátette: a kórkép alapján nincs jele annak, hogy komoly megbetegedéssel van dolgunk, a lefolyás nagyrészt enyhe.

Ez az Egészségügyi Világszervezet (WHO) definíciója szerint azt jelenti, hogy a betegeknek elég az otthoni kezelés, kórházi vagy oxigénellátás nem szükséges. A delta variánsnál azt tapasztalták, hogy a betegek plusz oxigénre vagy akár lélegeztetőgépre is szorulhatnak, az omikronnál azonban általában nem ez volt a helyzet.

Angelique Coetzee szerint megpróbálták megakadályozni, hogy a valóságot mondja, de ez nem sikerült nekik. Egyszer ugyanakkor elege lett, és azt mondta: Dél-Afrikában ez egy enyhe megbetegedés, Európában azonban nagyon komoly – ez volt, amit “az Önök politikusai” hallani akartak.

A lap kérdésére, miszerint nyugati kormányok vagy dél-afrikai hatóságok gyakoroltak rá nyomást, azt válaszolta: nem a dél-afrikai hatóságok. Az ismételt kérdésre, hogy akkor a nyugati világ államai voltak-e azok, kifejtette: Nem veszek részt politikai küzdelmekben. De igen, néhány ország Önöktől kritizált engem. Hollandiában, Nagy-Britanniában azt kérdezték a tudósok: “Hogyan állíthatja, hogy ez egy enyhe betegség? Ez egy súlyos betegség. Nézze meg a mutációkat.” A beszámolóim kihozták őket a sodrukból. Hozzátette: egy pandémia során fontos figyelni az orvosok tapasztalataira, akik napi szinten kezelnek betegeket, meg kell őket kérdezni a kórképről. Nem szabad csak a tudósok, professzorok véleményére hallgatni, akik nem érintkeznek a páciensekkel. Szerinte ebben a tekintetben nem sikerült tartani az egyensúlyt.

A dél-afrikai orvos úgy véli, hogy a kormányok egyértelműen túlreagálták az omikront. Beszélt arról is, hogy meg kell tanulnunk együtt élni az új variánsokkal és használni kell a józan eszünket. A járványügyi intézkedéseket kombinálni kell: az oltás fontos, de egy új hullámnál kezdetben a legfontosabb a maszkhordás és a távolságtartás. A határok lezárása viszont nem segít, mivel a vírus úgysem áll meg a határnál.

Angelique Coetzee végezetül kifejtette: lassan tanulunk a hibákból, minden a politikai helyzettől és attól függ, hogy a tudomány egyes képviselői hogyan akarják érvényre juttatni a programjukat. Úgy véli, egyes tudósok a saját érdekeiket tartják szem előtt, nem pedig a közjót, és az összes tudósnak nyilatkoznia kellene arról, vannak-e kapcsolatai gyógyszeripari cégekkel, és kapnak-e pénzügyi ellentételezést, ha bizonyos termékeket támogatnak – tudni kell, milyen érdekeket követnek.

(Kuruc.info – Privátbankár – Szent Korona Rádió)