Jézus szobrok ledöntésével félemlítik meg a keresztényeket Indiában

Az indiai keresztény kisebbséggel szembeni növekvő intolerancia közepette számos karácsonyi esemény is keresztényellenes hindu csoportok célpontjává vált. A támadások során a szélsőséges csoportok ezúttal megzavarták a karácsonyi ünnepséget, Jézus-szobrokat törtek össze, és a Mikulás képmásait égették el.

Ne maradj le a híreinkről! Cenzúramentes felületek:
A Szent Korona Rádió Telegram-csatornája >>>
A Szent Korona Rádió Jobbklikk oldala >>>
Csatlakozz!

Az India lakosságának körülbelül 2%-át kitevő indiai keresztény kisebbséggel szembeni növekvő intolerancia és erőszak közepette számos karácsonyi esemény volt a célpontja a keresztényellenes hindu csoportoknak, akik azt állították, hogy a keresztények ünnepi alkalmakkal kényszerítették a hindukat a megtérésre.

Az elmúlt években a keresztények egyre gyakrabban szembesültek zaklatással karácsony környékén, idén azonban a támadások számának növekedése figyelhető meg.

Ugyan a hagyományok szerint a Mikulás nem a karácsonyhoz kapcsolódik, hiszen ez a szent ünnep a Megváltó megszületéséről kéne hogy szóljon, mégis világszerte megfigyelhető ez az Amerikai befolyás hatására elterjedt szokás, ennek ellenére is túlzásnak mondható a támadás. Agrában a szélsőséges csoportok tagjai a misszionáriusok által vezetett iskolák előtt is kihelyezett Mikulást égették el, valamint azzal vádolták a keresztény misszionáriusokat, hogy a karácsonyi ünnepségekkel csalogatják be az embereket.

Assamban két tüntető bement egy presbiteriánus templomba karácsony éjszakáján,  és azt követelték, hogy minden hindu hagyja el az épületet.

„Csak keresztények ünnepeljék a karácsonyt”

– mondta az egyik férfi egy videóban, amelyet a rendbontás során rögzítettek.

„Az ellen vagyunk, hogy hindu fiúk és lányok részt vegyenek a karácsonyi ünnepségen… ez sérti az érzéseinket. Beöltöznek a templomba, és mindenki a Boldog karácsonyt énekli. Hogyan marad fenn a mi vallásunk?”

A rendőrség ezt követően mindkét érintett férfit letartóztatta.

Haryana államban karácsony estéjén egy iskolában az esti ünnepséget zavarták meg egy erőszakos hindu csoport tagjai. Beviharzottak az iskolába olyan szlogeneket kiabálva, mint a „Jai Shri Ram”, amely ma már a hindu nacionalizmusra szólít fel, és azt állították, hogy az ünnepi eseményt, amely karácsonyi énekeket, táncokat és bibliai tanításokat tartalmazott, „a vallási megtérésre használták fel a világban, karácsony ünneplésének köntösében” és azt állították, hogy „drámákon és beszédeken keresztül a gyerekek agyát mossák a kereszténység elfogadására”.

Ugyanebben az államban, karácsony másnapján egy Jézus-szobrot döntöttek le, az ambalai Szent Megváltó templomot pedig a korai órákban rongálták meg.

Matridham Ashramban minden évben megrendezésre kerülő karácsonyi eseményt is célba vette egy hindu csoport, akik kint álltak, és olyan szlogeneket kiabáltak, mint például „missionary murdabad ”, azaz „halál a misszionáriusokra”.

Anand atya, Ashram egyik papja a helyi médiának nyilatkozva azt mondta, hogy a tiltakozások azt mutatják, hogy az elmúlt hónapokban egyre több támadás éri az indiai keresztényeket, mivel elterjedtek a hinduk keresztény hitre kényszerítésével kapcsolatos vádak.

„Minden vasárnap a terror és a trauma napja a keresztények számára, különösen azok számára, akik ezekhez a kis egyházakhoz tartoznak.”

– mondta Anand atya.

A karácsonyi támadások csak a legfrissebb példái a keresztények elleni erőszakos incidenseknek, amelyek a hindu nacionalista Bharatiya Janata Párt (BJP) uralkodó kormánya alatt egyre növekvő vallási intoleranciát mutatnak India nem hindu kisebbségeivel, nevezetesen a muszlimokkal és a keresztényekkel szemben.

A párt 2014-es hatalomra kerülése óta a keresztények elleni támadások megszaporodtak. A Persecution Relief szervezet jelentése szerint a keresztények elleni bűncselekmények száma 60%-kal nőtt 2016 és 2019 között.

Az elmúlt hetekben a keresztény misszionáriusoknak felgyújtották a bibliáikat, az iskolákat keresztényellenes csoportok zavarták meg, akik azt állítják, hogy a keresztények pénz és ajándékok felajánlásával kényszerítik a hindukat a megtérésre. Egyes államokban a BJP felvette az állítólagos kényszerű áttérés kérdését, és több tucat gyűlést tartott erről. Ugyanebben az államban több pásztort is erőszakosan megtámadtak, és sok egyházi szertartást most titokban kell végezniük.

Decemberben a Karnataka állam kormánya fogadta el a legutolsó vitát kiváltó „áttérési ellenes” törvényt. Bár kifejezetten nem említi a keresztényeket, a „törvénytelen megtérésekkel” szembeni rendeletet más államokban használták keresztény lelkészek ellen, és az államban máris megugrott a támadások száma, 2021-ben mindössze 39 keresztény gyűlölet-bűncselekmény történt.

Egy októberben közzétett jelentés szerint 2021 első kilenc hónapjában több mint 300 dokumentált támadást követtek el keresztények ellen Indiában.

“Nem ugyanaz a szeretet!” – Üzenik a vármegyések az LMBTQP provokációra

Baltával fenyegették a keresztényeket, hogy ássák ki elhunyt szerettük holttestét

Keresztényüldözések, kínzások Kínában – Ők az új barátai a keresztény Magyarországnak?

(The Guardian – Szent Korona Rádió)