Pallérozni a szellemet – Mennyiség uralma és az idők jelei kedvezményes áron elérhető

A modern világban való helytálláshoz elengedhetetlenül szükséges a helyes és alapos szellemi felkészültség, melyet a vallási iratok mellett a különböző géniuszok műveiből is elsajátíthatunk. Így jó szívvel ajánljuk René Guénonnak a Kvintesszencia Kiadó gondozásában megjelent Mennyiség uralma és idők jelei könyvét. A mű most kedvezményesen megvásárolható. 

Látogass el a Kvintesszencia Kiadó honlapjára!

René Guénon (1886–1951) számos fontos alapmű alkotója. Életműve, mely 26 kötetet tartalmaz, valódi és egyetemes távlatokat nyit meg a modern világ egyre súlyosabb válságában a még eszmélni képes jelenkori ember számára. Történetbölcseleti főművének a Mennyiség uralma és az idők jeleit tekinthetjük, ebben ugyanis átfogó és lényeglátó képet ad a modern világról, melynek mozgatórugójává, esszenciájává a mennyiség vált.

Guénon a kötetben az örökérvényű tradicionális igazságoknak fényében foglalkozik a történelem valódi mozgatóerőivel, amelyeknek az egész modern világ a maga összes eszméjével és intézményével a lehető legvégletesebb ellenképe. Így anélkül, hogy felesleges konteókba, alaptalan túlzásokba bocsátkozna, igen helyesen bemutatja a modern világra és emberre váró jövő lényegi vonásait.

A modern világ válságának alapjait, lefolyását a szerző többek között olyan témákon keresztül mutatja be, mint a minőség és mennyiség, vagy a régi mesterség és modern ipar közötti különbség; a hétköznapi élet illúziója; vagy akár Káin és Ábel története.

Végül kedvcsinálóként olvassák az alábbi idézetet, mely az Egység és “egyszerűség” elnevezésű fejezetből származik: моментальная кредитная карта онлайн

“[…] gyakran azonban egy olyan megtévesztésről van szó, amelynek ők maguk is áldozatai, mert sokszor igen nehéz meghatározni, hogy az antitradicionális szellem előtérben lévő úttörői milyen mértékig vannak tudatában annak a szerepnek, amelyet játszanak – mert hiszen egyáltalán nem is tudnának eljátszani egy ilyen szerepet akkor, ha nem rendelkeznének egyfajta kifordult mentalitással.”

(Tradicio.org nyomán Szent Korona Rádió)

A Pokol maga a reménytelenség – Baranyi Tibor Imre előadása (videó)