A hirosimai csoda: szinte sérülések nélkül élték túl az atombomba robbanását a jezsuiták

Az elme racionalizálásával, a modernista felfogások terjedésével még az Igazság felé törekvők, a vallásos létszemléletűek is kezdik elveszteni hitüket a csodákban, vagy úgy tekintenek rájuk, mintha azok csupán több száz évvel ezelőtt történhettek volna meg, és mára már kivesztek volna a világból. Csodák márpedig a modern korban is léteznek, erre jó példa a hirosimai jezsuita szerzetesek története az atombomba felrobbanásának pillanataiból. 

Ne maradj le a híreinkről! Cenzúramentes felületek:
A Szent Korona Rádió Telegram-csatornája >>>
A Szent Korona Rádió Jobbklikk oldala >>>
Csatlakozz!

Az atombombát először háborús körülmények között Hirosimában használták, annak felrobbanásakor egy 5 km/s segbességgel száguldó lökéshullám mindent megsemmisített a robbanás helyszínének 1,5 km-es körzetében. A várost szinte a semmivel tette egyenlővé, minden lángolt. Csodálatos módon azonban az egyik épület szinte sértetlenül, egyenesen állt a káoszban: egy jezsuita presbitérium.

A robbanás helyszínétől mindössze nyolc háztömbnyire található a Miasszonyunk Mennybemenetel jezsuita templom, és attól nem messze a presbitérium. A pusztulás közepette, a robbanás után négy német szerzetest találtak sértetlenül a plébániaházban: Laselle, Kleinsorge, Cieslik és Schiffer atyákat.

Mind a négyen csak könnyebb sérüléseket szenvedtek, főként karcolásokat, és néhány üvegszilánk okozta sebet találtak rajtuk. Annak ellenére azonban, hogy túlélték a robbanást, a hadsereg orvosai azt mondták nekik, hogy olyan súlyos sugármérgezést szenvedtek, amibe hamarosan belehalnak. A vizsgálatok után az orvosok legnagyobb ámulatára sugárfertőzés nem érte őket, a későbbiekben sem alakult ki náluk semmilyen szövődmény, ás mind a négyen hosszú, egészséges életet éltek. Schiffer atya személyesen számolt be az amerikaiak által elkövetett 1945. augusztus 6-i kegyetlen támadásról:

“Hirtelen egy iszonyatos robbanás hatásai töltötték be a levegőt, majd egy nagy mennydörgést hallottam. Egy láthatatlan erő felemelt a székemből, elsodort, megrázott, megütött és körbe-körbe forgatott, mint ahogyan az őszi széllökések kapnak fel egy levelet.”

Az atombombát ledobó gép pilótája és Schiffer atya a későbbiekben találkoztak egymással.

Dr. Stephen Rinehart az USA Védelmi Minisztériumától tanulmányozta csodálatos túlélésüket, és arra a következtetésre jutott, hogy mindaz, ami a papokkal történt, teljes mértékig szembemegy a fizika törvényeivel. Amikor Schiffer atyát megkérdezték, hogy mit gondol arról, miként élhették túl a bombázást és miért nem szenvedtek sugárfertőzést, mindig a következő választ adta:

“Isten különleges védelme alatt álltunk. Túléltük, mert Fatima üzenete szerint éltünk. Naponta megéltük és imádkoztuk a Rózsafüzért otthonunkban.”

Alább angolul tudó olvasóink számára különleges információkkal szolgál egy akkor Hirosimán kívül tartózkodó jezsuita az átéltek alapján:

Isten gondviselése hatalmas!

(uCatholic nyomán Szent Korona Rádió) 

A szovjet titkosszolgálat ölette meg a magyar püspököt

Mindszenty József – Harcolva a kommunizmus ellen, üldözve még az egyház által is

A püspök, aki a mai napig keresztjét mutatja a romlott főváros felé – Szent Gellért