Jogi és aktivista képzés a vármegyés fiataloknak

Komoly, de ugyanakkor jó hangulatú jogi, mozgalmár és médiaismereti képzésben részesítették a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom vezetői a következő generáció tagjait, átadva ezzel tapasztalataikat és tudásukat a kurzussorozat első alkalmán.

Ne maradj le a híreinkről! Cenzúramentes felületek:
A Szent Korona Rádió Telegram-csatornája >>>
A Szent Korona Rádió Jobbklikk oldala >>>
Csatlakozz!

A pesti srácoknak méltó emléket állító rendezvény után közösen érkeztek meg a Vármegyések a képzés helyszínére, ahol már várta őket a süthető szalonna és a frissen sült kenyér illata. Az éjszakába nyúló jó hangulatú beszélgetést a takarodó elrendelése követte, a próbaidős fiúk az elvárások szerint, de kérés nélkül a tűz körül aludtak, közben felváltva őrizve azt, és az éjjel is készülő másnapi csülköt. A vezetőik jó elöljárókként szintén a szabad ég alatt töltötték az éjszakát a fagypont körüli hőmérsékletben.

A napkeltével ébredve tornával kezdték a napjukat a testi és szellemi frissességhez hozzájárulva ezzel, majd gyors reggeli után következhetett is a nap legfontosabb része, maga a képzés.

A vezetők és tapasztalt tagok rengeteg olyan értékes információt adtak át a fiataloknak, amik elengedhetetlenek a mozgalmár életet magas szinten művelőknek.

Az első előadás a szervezetek történeti áttekintését foglalta magába, melyen a különböző mozgalmak fejlődését és útját ismerhették meg azon vármegyések, akik egy része még meg sem született abban az időben.

Ezt egy médiaismereti képzés követte, itt a kérdezés és válaszolás mikéntjét, nyilatkozatok adásának módjait és az arra való felkészülés alapjait oktatták a HVIM vezetői.

A következő előadás keretében egy komolyabb és szárazabb téma került terítékre. A mozgalmi élethez szorosan kapcsolódó jogi alapok és jogszabályi környezetek megismerését olyannyira komolyan veszik a vármegyések, hogy ebből a tananyagból vizsgázni is fognak, ahol 80% alatti eredmény esetén meg kell ismételni a vizsgát.

Az ebéd után átvettek még néhány rendezvényszervezési alapelvet és technikát, majd lezárták a képzés első alkalmát.

“Ahogy ’56-os hősöket, úgy a 2006-os harcosokat is csőcselékké degradálták” – videós beszámoló a LH október 23-i megemlékezéséről

Mi Magunk: Megnéztük és kielemeztük az Elk*rtuk című filmet

Olcsó és felszínes neonácizással még mindig könnyű doktorit szerezni

(Szent Korona Rádió)