Az elme elsötétedésének kora: az emberek 40%-a szexelne robottal

Az emberek folyamatos egymástól való eltávolodása és az életünket egyre jobban átszövő technicizáltság okán számos, eddig teljesen abszurd, vagy csak sci-fik vállalhatatlan jeleneteinek gondolt folyamat játszódik le a szemünk előtt. A koronavírus-járvány alatt, a mindennapi bezártság során az egyedül élők egy része már nem az emberi kapcsolatteremtés legkisebb morzsáját kereste, hanem új mentsvárat talált magának. Szilikonból, gumiból és egyéb műanyagokból készült szexbabákat és robotokat.

Ne maradj le a híreinkről! Cenzúramentes felületek:
A Szent Korona Rádió Telegram-csatornája >>>
A Szent Korona Rádió Jobbklikk oldala >>>
Csatlakozz!

Amennyiben a jelenlegi ütemben zajlik tovább a szexrobotok technikájának “tökéletesítése”, egyre és egyre élethűbbek lesznek. Az elmúlt években elburjánzott az erotikus humanoid eszközöket gyártó cégek sora, így a kínálat széles körben bővült. A karantén ideje alatt az 1-3,6 millió forintig terjedő árskálán tételezett eszközök eladása az egekben szökött, és a vásárlók nagy részt szerelmi bánatos, magányos, mentális problémákkal küzdő 50-60 éves férfiak voltak.

Számos szexuálpszichológus, akik természetesen a modernista álláspontot közvetítik, tettek amellett tanúbizonyságot, milyen jó lesz majd a magányosak, és mozgáskorlátozottak számára az az időszak, amikor csupán robotok elégíthetik ki majd az igényeiket. Igen valószínű, bizonyára egy gép közelségével fel lehet váltani a valódi szerelmet és a két test egyesülését..

A legvalósághűbb modellek jelenleg csak robotikus fejüket mozgatják, fejlett mimikával: tudnak pislogni, arckifejezéseket utánozni, és élethűen mozog a szájuk beszéd közben. Anyaghasználat terén is folyamatos a kísérletezés, a javarészt műanyagból, szilikonból készült babák egyre inkább keltik valódi bőr érzetét, ráadásul emberi hajat építenek beléjük.

Mindez kiegészül a mesterséges intelligenciával, aminek köszönhetően a robotok párbeszédre is képesek. A Realbotix vezetője szerint hamarosan ezen a téren is további fejlődés várható, a tanuló algoritmusok miatt a robot emlékezni fog arra, hogy korábban milyen információkat osztott meg vele a tulajdonosa, és ezeket aztán beépíti a társalgásokba.

Black Mirror sorozatot nézők számára ismerős lehet a helyzet. Egy személy elveszíti a párját, és ahelyett, hogy hozzáértő segítséghez fordulna, a mesterséges intelligenciában keresi a megoldást. Így a szerelem és szexualitás modern, profanizálódott voltát még lejjebb, már az állat alatti szintekig szállítják.

Black Mirror által prognosztizált jövőkép. Hús-vér feleség a robot férjét csomagolja ki.

A közelmúltban egy chatbotfejlesztéssel foglalkozó cég 1200 fős felmérést készített, melyben arról kérdezték az embereket, hogy ha úgy adódna, akkor szívesen lefeküdnének-e robottal. Egy egészséges társadalomban ezen kérdésnek minimum 100%-os elutasítottságot kellett volna kapnia, ugyanakkor túlfejlett világunkban, ahol mindenkinek mindent szabad, sokan korántsem normális álláspontot fogalmaztak meg. A felmérésből kiderült, hogy tízből négy válaszadó minden további kérdés nélkül szívesen kipróbálna egy ilyen eszközt. Az ötletre a férfiak fogékonyabbak, 48 százalékuk válaszolt igennel, míg a nőknek 33 százaléka nyilatkozott így. És van, akit nem csak a szex érdekel:

a válaszadók 39 százaléka nyitott lenne arra, hogy „romantikus kapcsolatban” legyen egy humanoid alakot öltött mesterséges intelligenciával.

Hasonló felmérés készült 3 évvel ezelőtt, akkor “még csak” minden harmadik ember ment volna bele szívesen egy ilyen lehetőségbe.

És mindez a társadalom technológiával való hülyítésének csupán egy igen kis szelete…

(24. hu nyomán Szent Korona Rádió) 

Pedofilok számára gyártanak gyermek méretű szexuális segédeszközöket