Az elégtelen törvényi megfogalmazás miatt kerülhet bajba a gyermekeket védő polgármester?

Az új gyermekvédelmi törvény beharangozásakor jelentős változásokban reménykedtünk, ugyanis annak javaslatának megfogalmazása igen határozott volt. Az azóta eltelt időszakban viszont azt láthatjuk, hogy jelentős változások nem nagyon következek be a gyermekek LMBTQP-lobbitól való védelme érdekében. A templomok és iskolák körzetében betiltották ugyan a buzipropagandához köthető termékek árusítását, de ez nem elég. A pride-okat ugyanúgy megtarthatták, mint az eddigi években, sőt jelentősen több gyermeket rángattak el megzavarodott szüleik. Most a nagymarosi polgármester, Heinczinger Balázs kerülhet bajba a langyos intézkedések miatt. 

Ne maradj le a híreinkről! Cenzúramentes felületek:
A Szent Korona Rádió Telegram-csatornája >>>
A Szent Korona Rádió Jobbklikk oldala >>>
Csatlakozz!

Nagymaros független polgármestere miután helyi lakosok által értesült arról, hogy a település könyvtárában továbbra is, ráadásul a gyermekkönyvek között tartják a Meseország mindenkié propagandakönyvet, utasítást adott annak eltávolítására a könyvtári állományból.

A polgármester az új gyermekvédelmi törvényre hivatkozva tette meg a fiatalokat óvó lépését. Elmondta ugyanis, hogy:

mivel a könyvtár az iskola közelében van, így törvény is tiltja, hogy az ilyen típusú, szerinte is káros tartalmú könyvek szabadpolcon lehessenek.

Utasítására a könyvtáros azonnal eltávolította a propagandakönyvet, így a város vezetője kifejezhette örömét a lakossági ellenállásnak, és megköszönte, hogy megtették a bejelentést.

Azonban az elégtelen minőségű kormányzati intézkedések a visszájára fordíthatják ezen esetet, ugyanis az Amnesty International szerint jogellenesen vetették le a könyvet a polcról, mivel a törvény megfogalmazása szerint forgalmazni nem lehet iskolák és templomok közelében, nem pedig kölcsönöztetni, vagy olvasni.

(Index nyomán Szent Korona Rádió) 

Hazafias szervezetek támogatják az új gyermekvédelmi törvényt, de további szigorításokat is sürgetnek az orosz modell szerint.