“Gárda már nincs, cigánybűnözés még van!” – Novák a történelemhamisító cigány darab ellen tiltakozott

Cigányverő, késsel támadó gárdistákról szóló, történelemhamisító darabot engedett színpadjára a Nemzeti Színház, a Mi Hazánk alelnökét erőszakkal kiszorítva a bemutatóról, majd rendőröket hívtak a békés megjelenésem miatt, akik tétlenül szemlélték, ahogy lökdösnek engem – írja Novák Előd, alább folytatódik a Mi Hazánk alelnökének közleménye.

Ne maradj le a híreinkről! Cenzúramentes felületek:
A Szent Korona Rádió Telegram-csatornája >>>
A Szent Korona Rádió Jobbklikk oldala >>>
Csatlakozz!

Nem először lép Alföldi Róbert nyomdokaiba Vidnyánszky Attila, ezúttal a Romano Teatro magyarellenes darabját, a leírás szerint „az Európában jelenlevő rasszizmust” mutatva be, melynek videoelőzetesében a Magyar Gárda egyenruhájába bújt „színészek” csoportja cigányt kerget, illetve cigányok rendszeres, hobbiszerű megveréséről beszél egyikük egy nyilaskeresztes zászló mellett, majd kés is villan a „gárdista” kezében. A valójában épp a cigányság körében rendszeres brutalitások, lincselések stb. elhallgatását már megszoktuk, de a valóság megfordítását, a senkinek nem ártó (de a Gyurcsány-, majd Orbán-kormány által felszámolt és üldözött) Magyar Gárda történetének meghamisítását nem tűrhetjük, ezért lelkiismereti kötelességemnek tartva a tiltakozást, megjelentem a Nemzeti Színháznál a bemutató előtt már fél órával, ezzel a transzparenssel: „Gárda már nincs, cigánybűnözés még van! A kellékeket honnan loptátok a történelemhamisításhoz?”

Mindössze néhány cigány ment el a színdarabra (talán idegen nekik a műfaj), ennek ellenére azt hazudták nekem a jegypénztárban, amikor be akartam menni tájékozódni a „színdarab” további hazugságairól és uszításairól, hogy minden jegy elkelt. Bár a transzparenst kész lettem volna a ruhatárban hagyni, cinikus válaszuk szerint az ott nem fér el. De hiába hívtak rendőröket, a gyülekezési törvény szerint csak két főtől minősülhet demonstrációnak egy tiltakozás. A Nemzeti Színház munkatársa büszkén mondta, hogy a Romano Teatro „színészei” közül többen írni-olvasni sem tudnak, ezért forgatókönyvet sem szoktak írni.

A Mi Hazánk Mozgalom helyreigazítást vár az Origo és a HírTV részéről, melyek azt hazudták tudósításukban Vidnyánszky Attila igazgató „mindig nagy sikerű fesztiváljáról”, hogy „a Mi Hazánk képviselője azonban az ellen tiltakozott, hogy cigány művészeket lát vendégül a Nemzeti Színház. Novák Előd szélsőséges megjegyzéseket tett, ezért nem engedték be a színházba.” Valójában nem azt kifogásoltam, hogy cigány „művészeket” látnak vendégül, hanem a darab történelemhamisítását, magyarellenes uszítását, és semmilyen szélsőséges megjegyzést nem tettem, a „legdurvább” is az volt, hogy a Nemzeti Színház erőszakoskodó munkatársait megkérdeztem: nem szégyellik, hogy rövidnadrágban jöttek a színházba?

(Kuruc.info)