Amerika nem csak a tálibokat, de Iránt is felfegyverezte a hátrahagyott hadianyagból

Több hírügynökség is beszámolt róla, hogy a hátrahagyott amerikai hadianyag egy részével Afganisztán már kereskedni is kezdett, ugyanis jelentős hadianyagszállítmány került a hagyományosan USA- és Izrael-ellenes Iránba. 

Ne maradj le a híreinkről! Cenzúramentes felületek:
A Szent Korona Rádió Telegram-csatornája >>>
A Szent Korona Rádió Jobbklikk oldala >>>
Csatlakozz!

A BBC egyik riportere a twitteren osztott meg pár képet, melyeken az látható, hogy számos amerikai harci járművet szállítottak át teherautókon Iránba. Továbbá beszámoltak arról is, hogy több menetoszlopot láttak Afganisztánból a perzsa állam felé haladni.

Az értesüléseket az orosz Sputnik híroldal is alátámasztotta. Ők azt állítják, hogy elsősorban harcjárműveket és drónokat vettek az irániak.

Az USA szinte felbecsülhetetlen mennyiségű hadianyagot hagyott hátra Afganisztánban, ugyanis 2002 és 2017 között 28 milliárd dollár értékben szállítottak át az ázsiai államba eszközöket. A harcjárműveken kívül így igen sok éjjellátó felszerelés, drón, hírszerzési eszköz és repülőgépek kerültek a tálibok kezébe. Egyes szakértők szerint ezekkel jelentős mértékben kereskedni fog az új afgán kormány, így akár az Al-Kaida kezébe is kerülhet belőlük.

Az alábbi kép a jelentősebb fegyverekből és járművekből hátrahagyott becsült mennyiséget mutatja:

(Orientalista.hu és Inews nyomán Szent Korona Rádió) 

Miért és hogyan használják a pickupokat az afrikai háborúkban?