Hajléktalanok tartják rettegésben a székesfehérváriakat is

Minden nagyvárosunkban problémát jelent a hajléktalanhelyzet, de néhány településünket halmozottan érinti ez a probléma. Ebbe a kategóriába tartozik az egyik leggyorsabban fejlődő régió városa, Székesfehérvár is. A megyeszékhelyen hosszabb ideje stabilan fennálló problémáról beszélhetünk, a hatóságok komoly intézkedéseket eddig nem hoztak. 

Ne maradj le a híreinkről! Cenzúramentes felületek:
A Szent Korona Rádió Telegram-csatornája >>>
A Szent Korona Rádió Jobbklikk oldala >>>
Csatlakozz!

A nyári hőségben éjjel sokszor ablakot sem lehet nyitni, mert szórakoznak vagy éppen balhéznak a csoport tagjai. De napközben sem jobb a helyzet, a gyermekeknek is simán mutogatják magukat.

Nagyjából ugyanaz a 20 fős csoport okoz egyre több gondot a Skála környékén lakóknak, Székesfehérváron. A helyzet mostanra olyannyira tarthatatlanná vált, hogy Facebook-csoportot is létrehoztak a közösség erejét hívva segítségül a probléma megoldása érdekében.

“Ez a tarthatatlan helyzet már régebb óta tapasztalható a város több pontján, azonban a nagyobb létszámú/kezeletlen problémát okozó hajléktalantársaság néhány hónappal ezelőtt jelent meg a környéken. Tartózkodási helyük a Skála, Romkert, és a Skála mögötti lakóházak környéke (Pilinszky, Radnóti, Csanádi terek), illetve a József utca is érintett” – mondta el Otsego Zita, az egyik érintett lakó.

Bár rendszerint jelzik a rendőrségnek a problémát és a járőrök ki is mennek, ám érdemben semmi sem változik. Pedig nemcsak a felnőttek, de gyermekek is érintettek, nekik is mutagatják magukat.

“Állandóan inzultálják a járókelőket és itt lakókat: kéregetnek, de volt, akit szexuális is zaklattak.

A rendzavarás, csendháborítás, közszeméremsértés, szemetelés, a rendszeres alkohol- és drogfogyasztás (biofű) a közterületen (a bekerített játszótereken is), a lépcsőházakba történő illegális behatolás, és a kijelölt szemétlerakóhelyek megrongálása pedig mindennapos sajnos” – összegezte Otsego Zita.

Régi Gyuláné a lakók nevében kereste meg az fmc.hu szerkesztőségét, és ugyancsak arról számolt be, hogy hónapok óta fennáll az említett probléma. Az a 20 fő körüli csapat, amelyik a Skála környékén okoz kellemetlen pillanatokat a lakóközösségnek, a Radnóti tér és József utca környékén is folyamatosan randalírozik.

„Van, hogy naponta többször kell hívni a rendőrséget.

Vasárnap konkrétan az egyik padon végezte el a dolgát az egyik férfi,

így a rendőröknek intézkedniük kellett, hogy jöjjenek és fertőtlenítsék is a területet, mert emberi ürülékkel volt tele a pad. De volt itt matrac is, amit a kuka mellől a bokrok alá tettek, és berendezkedtek a parkban. Korábban sokszor bringáztak, rollereztek itt a gyerekek, meg minden tele volt színes aszfaltrajzzal. Jól érezték itt magukat, de mára már nem járnak ide játszani, mert folyamatosan itt vannak a rendbontók. Volt, aki félig letolt gatyában sétált, s látszott hogy nincs magánál” – panaszolta Régi Gyuláné.

Az asszony úgy látja, hogy mindig ugyanaz a fix társaság okozza a problémát. Italoznak, van, hogy bódult, kábult állapotban fetrengenek és sokszor nagy a zaj.

(Fmc.hu nyomán Szent Korona Rádió) 

Koldusmaffia tartja rettegésben Gyöngyöst – a rendőrség nem hajlandó határozott lépést tenni (?)