Koldusmaffia tartja rettegésben Gyöngyöst – a rendőrség nem hajlandó határozott lépést tenni (?)

Az alábbiakban közölt hírre egy Heves megyei olvasónk hívta fel figyelmünket. Beszámolója szerint már bő tíz évvel ezelőtt is ugyanilyen volt a helyzet Gyöngyös alább említett részében. A hatóságok és a váltakozó pártállású városvezetés egy évtized alatt sem oldotta meg a problémát, sőt a rendőrség most sem igazán akart tevékenyen fellépni. 

Ne maradj le a híreinkről! Cenzúramentes felületek:
A Szent Korona Rádió Telegram-csatornája >>>
A Szent Korona Rádió HunDub oldala >>>
Csatlakozz!

Gyöngyös buszpályaudvarát a koldusmaffia tartja ellenőrzése alatt. A bedrogozott hajléktalanok főleg a kisgyermekeket zsarolják, pénzt követelnek tőlük. Több szülő is tett feljelentést a bűnözőkkel szemben, azonban a rendőrség nem lépett fel a tarthatatlan állapot ellen. Végül egy ötgyermekes anya elkeseredett hangú levélben fordult közösségi oldalán a nyilvánossághoz, melynek végülis meg lett a foganatja.

Beszámolt róla, hogy kisfia perselyéből 30.000 Ft nyomtalanul eltűnt, ezért szülői aggodalommal kifaggatta, mégis miért volt szüksége ily mennyiségű pénz elköltésére. A gyermek ekkor elmondta neki, hogy:

 Egy férfi zsarolással arra kényszerítette: naponta vigyen neki pénzt.

“Miközben a fiam tanítás végén a haza tartó járatra várt, egy fiatalember megfélemlítette és pénzt követelt tőle a gyöngyösi buszpályaudvaron” – írta posztjában az asszony.

A levélből kiderült: előfordult, hogy amikor a férfi pofátlanul kivette a gyereke zsebéből a tárcáját, csak az aprót hagyta benne, majd megfenyegette, hogy másnap csak papírpénzt hozzon neki, mert baj lesz.

Az édesanyánál végül az verte ki a biztosítékot, amikor egy kiilleszkedett a szeme láttára fosztott ki egy buszra váró másik kisdiákot: egyszerűen kivette a megfélemlített gyerek pénztárcáját és eltette belőle az 1000 forintos bankót, majd angolosan távozott.

A felháborodott és kétségbeesett édesanya azonban hiába fordult a rendőrséghez, ugyanis a hatóságok elhessegették azzal az indokkal, hogy ha

fia magától adta át a pénzt, akkor az nem számít bűncselekménynek.

A rendőrök annyival elintézték a dolgot, hogy megígérték: járőröket küldenek a buszpályaudvarra.

Értjük. A rendőrség szerint a fenyegetés és zsarolás nem bűncselekmény… Továbbá a rendőr azt is megkérdezte tőle, hogy mivel a feljelentés nagyon hosszú időt venne igénybe, biztosan megszeretné-e tenni.

Szerencsére az asszony nem hagyta annyiban, és a nyilvánosság elé terjesztette az ügyet, melynek meg is lett a pozitív hozadéka. Másnap a nyomozók behívták a hölgyet, hogy mégiscsak tegye meg a feljelentést.

Miközben az asszony a kapitányságon vallomást tett, a buszpályaudvaron a 13-as megállónál tovább kaszáltak a drogos koldusok. Végül a rendőrök jöttére szétszéledtek a szélrózsa minden irányába.

“Egy férfi követett a buszmegállóig, közben motyogva pénzt követelt tőlem. Hiába mondtam, hogy nincs egy forintom sem, megragadott a vállamnál, de ellöktem magamtól. Épp most vitték el a rendőrök, ott van a mentőautóban” – mondta egy buszra váró diák.

Ahhoz azonban, hogy az intézkedéseknek valódi foganatja legyen, széles körű lakossági kiállásra van szükség, ugyanis a hatóságok pár napon keresztül látszatintézkedésként néhányukat elszállítják, ahogyan a diák beszámolójában olvashattuk, nem is biztos, hogy a rendőrségre előállítani. Az idő teltével az ellenőrzés azonban újra alábbhagy, és kezdődik minden elölről. Prognózisunkat alátámasztják a hetekben Székesfehérvárott történtek. Szintén egyik olvasónk számolt be arról, hogy az ottani buszpályaudvar és Várfal park környékén terror alatt tartják a járókelőket a hajléktalanok és a cigányok. Itt is csak a sorozatos bejelentések, és nyilvánossághoz fordulással való fenyegetések után jelentek meg a közterület felügyelők és a “rendfenntartók”. Hogy a bejelentőket elhallgattassák, aznap megregulázták a társadalomból kiilleszkedetteket, azonban másnaptól ugyanúgy folyik tovább az élet, mintha az az egy nap meg sem történt volna.

(Origo, Blikk és olvasóink nyomán Szent Korona Rádió)

Felháborodtak az olaszliszkai cigányok, mert egy borászat megelégelte a sorozatos lopásokat

Beismerte tettét a kislángi időseket brutálisan meggyilkoló cigány

Cigányok támadtak a rendőrökre fejszével és betondarabokkal Borsodban