Életellenesség – Amerikában letartóztatnak ha az abortuszra váró nőknek próbálsz segítséget nyújtani

Az USA ismét megmutatta hagyomány- és életellenes mivoltát, amikor a hatóságok letartóztattak 4 életpárti aktivistát, akik vörös rózsákat osztogattak és beszélgettek a várakozó nőkkel egy Long Island-i abortuszklinikán.

Ne maradj le a híreinkről! Cenzúramentes felületek:
A Szent Korona Rádió Telegram-csatornája >>>
A Szent Korona Rádió HunDub oldala >>>
Csatlakozz!

Nem ez az első eset, hogy életvédőket tartóztatnak le abortuszklinikákon. A Red Rose Rescue (Vörös Rózsa Mentőakció) megmozdulásának keretében márciusban egy Manhassetben található abortuszklinikán az életvédők vörös rózsákat adtak az abortuszra várakozó édesanyáknak és információt szolgáltattak nekik az egyéb lehetőségeikről. A rendőrség nem sokkal az akció kezdete után megérkezett és letartóztatta az életvédőket, köztük egy katolikus papot is.

Vörös rózsákat osztottak és beszélgettek az abortuszra váró édesanyákkal – ezek azok a cselekedetek, amelyek miatt a rendőrség közbelépett és letartóztatott négy életvédőt a Manhassetben található abortuszklinikán március 24-én.

hírek szerint az életvédők két órát töltöttek el a klinikán, csendben beszélgettek a várakozó nőkkel, akiknek vörös rózsákat nyújtottak át, melyeken a következő üzenetet tartalmazó kártya is volt:

„Arra születtél, hogy szeress és szeretve legyél… a jóságod sokkal nagyobb a nehézségeidnél. Az életkörülményeid meg tudnak változni. Egy új élet, akármilyen kicsi is, a megismételhetetlen öröm ígéretét hordozza.” A kártya másik oldalán helyi terhesgondozással foglalkozó szervezetek telefonszámai voltak olvashatóak.

Amikor a rendőrök a helyszínre érkeztek, az életvédők megpróbáltak tovább beszélgetni az édesanyákkal, néhányan csöndben imádkozni kezdtek, leültek a földre vagy keresztény himnuszokat énekeltek, míg a rendőrség le nem tartóztatta őket.

„A Vörös Rózsa Mentőakció jótékony cselekedet azok felé a nők felé, akik valamilyen okból úgy gondolják, hogy el kell venniük az ártatlan gyermekük életét. Azok, akik ebben az akcióban részt vettek, vállalják a kockázatot ezekért az édesanyákért és a gyermekeikért” – mondta a szervezet szóvivője, Lisa Hart.

Az akcióban résztvevő életvédőket, Fidelis Moscinski atyát és három civilt, Laura Gies, John Hinshaw, Matthew Connolly, másodfokon elítélték a „kormányzati adminisztráció akadályozása” vádjával.

2017 óta ez volt a huszonegyedik vörös rózsás mentőakció az Egyesült Államokban. A vörös rózsák ötlete a kanadai aktivista, Mary Wagner nevéhez köthető, aki Torontóban osztott vörös rózsákat az abortuszra várakozó édesanyáknak. Wagner hat évet ült börtönben megmozdulásai miatt.

A korábbi esetek alapján az aktivisták már tisztában vannak vele, hogy minden ilyen megmozdulást letartóztatás, esetleges pénzbírság követ, azonban Michigan bánt eddig a legdurvábban az életmentőkkel, előfordult már, hogy börtönbüntetést szabtak ki az aktivistákra.

Az USA-ban az iskolákban népszerűsíti az abortuszokat a Planned Parenthood

“Biztonságos” abortusztablettától halt meg az egyik fő abortuszpárti szervezet elnöke Argentínában

A halálozások leggyakoribb oka: Az abortusz

(777 – Szent Korona Rádió)