Tűzszünetet kötött a Hamász és Izrael

Az “Izrael állam” által elnyomott palesztinok a Hamász vezetésével kevesebb mint egy fél hónappal ezelőtt felkeltek a terrorállam, Izrael ellen. Ma hajnalban Egyiptom közvetítésével beállt a fegyvernyugvás. 

Ne maradj le a híreinkről! Cenzúramentes felületek:
A Szent Korona Rádió Telegram-csatornája >>>
A Szent Korona Rádió HunDub oldala >>>
Csatlakozz!

 

Korábban az érintett felek már beszámoltak róla, hogy küszöbön van egy megállapodás, ugyanakkor annak módjáról és idejéről akkor nem nyilatkoztak. A pontos idő bejelentése utáni percekben, a tűzszünetig tartó visszaszámlálás idején a felek ismét lőtték egymás állásait. A szirénák rakéták várható becsapódására figyelmeztettek az izraeli határ menti településeken. A Reuters brit hírügynökség riportere pedig izraeli légicsapás robaját hallotta a Gázai övezetben. Végül ma hajnali 2-kor elhallgattak a fegyverek.

A Hamász pozitívan értékelte az elmúlt napokban nyújtott teljesítményüket, úgy ítélik meg, hogy ők nyerték az összecsapásokat, ugyanis a fegyvernyugvás beállta az ellenállás diadalát jelenti – megfogalmazásuk szerint. A Hamász gázai helyettes vezetője, Halíl el-Híja bejelentette, hogy

„a palesztin népnek ajánlja a győzelmet.”

Abu Obeida, a Hamász szóvívője hangsúlyozta, hogy megmaradt arzenáljuk és katonai erejük is, továbbá, hogy már előkészületben volt egy nagy volumenű támadás, mely északon Haifától, délen az Eilat közelében lévő Ramon repülőtérig csapott volna le Izraelre.

A palesztin szervezet állítása szerint garanciát kaptak arra, hogy Izrael leveszi a kezét az Al-Aksza mecsetről (melynek zsidók általi megtámadása váltotta ki a konfliktust) és a jeruzsálemi palesztinok lakta városrészről; Jeruzsálem vezetése azonban tagadja, hogy bármilyen ilyesfajta megállapodást kötöttek volna.

Az izraeli hírportálok szerint kiváló alkalom volt a konfliktus arra, hogy a cionista állam fokozza az elrettentést, és ezáltal kétszeri gondolkozásra késztesse ellenlábasait, ha azok támadni akarnak. Izrael terrorállam voltát a Ynet katonai elemzőjének véleménye is alátámasztja, mely szerint

Izraelnek innentől konfliktusok esetén az a feladata, hogy aránytalanul nagy csapást mérjen, ezzel is fokozva az elrettentést.

A tűzszünet beálltáig a cionista oldal 27 halottat számlált, és a Tel-Avivra kilőtt Hamász rakétáknak a Vaskupola védelmi funkciója okán csak 10%-a tudott becsapódni, a többi rakéta leginkább katonai létesítményeket talált. Izrael azonban nem finomkodta el, hatalmas veszteségeket okozott a civil palesztin lakosság körében: válogatás nélkül bombázott célpontokat a Gázai övezetben, melyeknek nagy része egyáltalán nem katonai létesítmény volt. Ennek következtében rengeteg ártatlan gyermek és asszony vesztette életét, valamint sérült meg súlyosan.

Egy palesztin családi házba csapódott, besült izraeli robbanótest.

Súlyosan megsérült palesztin gyermek.

A Hamász ugyan fegyverszünetet kötött Izraellel, azonban a cionista terrorállam területén elnyomásban élő civil palesztinok nem hagytak fel a harccal, több százan követelik a szabadságukat ezekben a pillanatokban is.

(24.hu és Orientalista.hu nyomán Szent Korona Rádió)

Gyerekekre lőttek az illegális zsidó telepesek Palesztinában