Zsoldoscsapattal akarták elfoglalni az ukránok a Dunai Vasművet

Afrikát és a Balkán-félszigetet megidéző módszerekhez nyúlt a Dunaferr ukrán kisebbségi tulajdonosa. Zsoldoscsapatot küldött az üzem elfoglalására. 

Ne maradj le a híreinkről! Cenzúramentes felületek:
A Szent Korona Rádió Telegram-csatornája >>>
A Szent Korona Rádió HunDub oldala >>>
Csatlakozz!

Hatalmas rendőrségi jelenlét volt tapasztalható péntek este Dunaújvárosban, a városba vezető utakat hermetikusan lezárták és a Dunai Vasművek környékére egy egész rendőrszázadot vezényeltek ki annak okán, hogy külsős felfegyverzett “biztonsági” erők akartak bejutni a gyár területére.

A Dunaferr hónapok óta rohan a vesztébe. 2020 szeptembere óta nincs megválasztott igazgatósága és felügyelőbizottsága, cégvezetője és könyvvizsgálója sincs, ami a cégszerű működés alapja lenne. A Dunaferr felszámoláshoz közeli helyzete mögött a kisebbségi és a többségi tulajdonos közötti küzdelem áll. A tulajdonosi kör kiterjedt, offshore társaság is van közöttük, de a végső orosz tulajdonos minden bizonnyal a Vnyesekonombank, amelyet többnyire a vállalat stratégiai partnereként emlegetnek. Így ahogyan láthatjuk, nem előzmény nélküli a cég abszurd helyzete, márciusban például egészen szürreális jelenetek játszódtak le a Dunaferrben. A többségi tulajdonos által kiadott közlemény szerint a Tatjana Taruta (ő is a társaság közgyűlési tagja volt) köreihez tartozó Natalija Basinszkayja és egy Franz Vladimir Habsburg-Lothringen néven bemutatkozó ukrán személy hamis meghatalmazásokkal tett próbát a cég feletti irányítás átvételére. Az orosz ügyészség a hírek szerint eljárást is indított.

A fentebb említett kaotikus példák sem szolgálhatnak jogalapul azonban ahhoz, hogy egy Magyarország területén üzemelő komplexumot gazdasági érdektől vezérelve ukránok által felbérelt zsoldosok vegyenek támadás alá.

A cég többségi tulajdonosa azóta közleményben reagált a történtekre.

Ebben megköszönték a rendőri és állami szerveknek, Dunaújváros vezetésének, hogy „megakadályozták az erőszakot és megvédték a várost, a dolgozókat és a Dunaferrt ettől a Magyarországon példa nélküli, önkényes és agresszív csapat által végrehajtott” támadástól. Azt írták,

“Információik szerint gyakorlatilag le akarták rohanni és jogalap nélkül akarták elfoglalni a vállalatot azok, akik az elmúlt hónapokban hamis meghatalmazásokkal és a járványhelyzet által előidézett jogi hézagokat kihasználva próbálták átvenni a cég irányítását.

A Dunaferr átvételén dolgozók között van Tatjana Taruta, akinek apja az ukrán sajtóban »üzleti sorozatgyilkosnak« is nevezett Szergej Taruta. Taruta és lánya a hírek szerint több ukrajnai vállalatot is tisztázatlan körülmények között vett át és foglalt el. Az ukrán sajtó »portyázásnak« minősíti az ehhez hasonló eseteket, amelyek során okirat-hamisításokkal, erőszakkal és megfélemlítéssel sikerült különböző gyárakat átvenniük Ukrajnában. Ma nyilvánvalóvá vált, hogy ezek a módszerek Magyarországon nem működnek, azokat a hatóságok nem tűrik el. Az Európai Unióban nem lehet erővel, erőszakkal, zsoldosokkal elfoglalni egy vállalatot.”

(Index nyomán Szent Korona Rádió)

Csak másodrendű állampolgárként kezelik a jövőben a kettős állampolgárokat Ukrajnában

Ukrán soviniszták – “Ha a miniszteretek Ukrajnába jön, nagy vérontásra készüljetek, magyar vér fog folyni!”