Gaudi-Nagy Tamás beszámolt a Tóta W. ügyről

A Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője, Gaudi-Nagy Tamás beszélt a HÍRTV és a KarcFM műsoraiban az ügyről, amit megnyertek a magyargyalázó Tóta W. Árpád ellen, és mindenkit arra biztat, hogy jelezze feléjük, ha sértve érzi magát magyarságában vagy kereszténységében.

Ne maradj le a híreinkről! Cenzúramentes felületek:
A Szent Korona Rádió Telegram-csatornája >>>
A Szent Korona Rádió HunDub oldala >>>
Csatlakozz!

Nagy áttörésnek értékelte azt az ítéletet Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd  a HÍRTV, Magyarország élőben című műsorának pénteki adásában, hogy Tóta W. Árpádot elmarasztalta a Kúria, amiért gyalázkodó stílusban írt a magyarokról. Tóta W. négyszázezer forintos sérelemdíjjal és bocsánatkéréssel tartozik, ráadásul el kell távolítania a Hvg.hu-n megjelent írásából a magyarságot becsmérlő kifejezéseket.

A történet előzménye, hogy Tóta W. Árpád 2018. november 7-én a Hvg.hu-n „Magyar ember nem lop, csak kalandozik” címmel gyűlöletáriát jelentetett meg, amelyben „büdös magyar migránsokat” és „magyar banditákat” emlegetett.

A magyar nemzet méltóságát sértő cikk miatt két magánszemély nyújtott be keresetet az úgynevezett kollektív személyiségi perlés intézményével élve. A felpereseket a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője, Gaudi-Nagy Tamás képviselte.

Az ügyvéd adásunkban elmondta, két derék ember úgy gondolta, az, hogy honfoglaló eleink kapcsán valaki ilyen gyalázkodó, bántó és megengedhetetlen kifejezést használ, az őket, mint magyar embereket sérti, hiszen a múltunkról és a nemzettudatunkról van szó.

A múltunk ilyen szintű gyalázása, azon eleink gyalázása, akik a honbiztosító hadjáratokban és a Kárpát-medence megtartásában közreműködtek, őket nem lehet ilyen jelzőkkel illetni, itt egy határt húzott a Kúria, és ez most egy nagyon komoly hatást kell, hogy gyakoroljon azokra, akik visszaesők, Tóta W. Árpád egy többszörös visszaeső magyargyalázásban – tette hozzá.

Úgy fogalmazott, azt látni, hogy Tóta W.-t nem rázta meg a dolog, hiszen Strasbourgot emleget és Adyhoz hasonlítja magát.

Gaudi-Nagy Tamás kiemelte, a szóban forgó per egy két éve megnyitott akciósorozat része és a Nemzeti Jogvédő Szolgálat azt szeretné, ha ez gyakorlattá válna.

Kiemelte: honfitársaink figyeljék a közéleti megnyilvánulásokat és, ha ilyen és ehhez hasonló kitételeket találnak, akkor azt jelezzék felénk, mi ha olyannak látjuk, hogy perképes, akkor egy perközösséget hozunk létre.

Az NJSZ ügyvezetője a Karc FM-nek is beszélt az ügyről, miszerint elsőfokon a Fővárosi Törvényszék helyt adott a keresetnek, másodfokon a Fővárosi Ítélőtábla a német liberális „átsugárzási elméletre” hivatkozva elutasította a keresetet, március 24-én azonban a Kúria felülvizsgálati eljárásban helyt adott a keresetnek. A két felperes részére összesen 400.000 forint sérelemdíj és 457.000 forint perköltség megfizetésére, nyilvános bocsánatkérésre és a cikkből a gyalázkodó kitételek eltávolítására kötelezte az írást közlő HVG kiadóját. A gyalázkodó cikket eltávolítása már megtörtént.

Dr. Gaudi-Nagy Tamás rádiónkban hangsúlyozta, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat (NJSZ) ezzel hatalmas csapást tudott mérni a visszaeső publicistára és írásainak nyilvánosságot adó liberális portálra, a HVG-re. Az NJSZ közleménye rámutatott: a Kúria az elsőfokú bíróság megállapításával értett egyet, amely szerint a „büdös” és a mai közbeszédben pejoratív tartalmú „migráns” jelzők, illetve a „magyar banditák” kifejezés használata a magyar nemzet közösségének méltóságát sérti. Megállapította, hogy a közéleti vitában az elmarasztaló vélemény kifejezése a véleménynyilvánítás szabadsága által védett érték, azonban az ennek kifejezéséhez használt írói eszköz és az irónia műfaji sajátossága sem adhat korlátlan felmentést mások emberi méltósága, vagy a közösségek méltósága megsértésének felelőssége alól. Gaudi-Nagy Tamás itt is arra bátorít mindenkit, hogy aki a magyarságot, vagy a kereszténységet gyalázó tartalmakkal találkozik, az rövid időn belül jelezze azt a Nemzeti Jogvédő Szolgálatnál (www.njsz.hu), mert valószínűsíthető, hogy a mostani, precedensértékű ítélet irányadó lesz a jövőben a hasonló ügyek elbírálása esetében, így akik magukat megbántva érzik magyarságukban, keresztény hitükben komoly sérelemdíjat kaphatnak és egyúttal a magyarsággal és a kereszténységgel szembeni gyalázkodást visszaszoríthatjuk .

Elítélte a Kúria az őseinket büdös magyar migránsoknak nevező Tóta W. Árpádot

(njsz.hu – Szent Korona Rádió)