Az USA kormányát nem zavarja, ha biológiailag fiú versenyzők nyernek női versenyszámokban

Néhány tinilány igazságtalannak érezte, hogy a sportágakban, amelyekben addig nehéz munkával a legjobbakká váltak, az ellenkező nem tagjai veszik el előlük a sikereket. Két magát transzneműnek valló biológiailag férfi versenyző győz le gond nélkül női versenykategóriákban mindenkit az USA-ban, hiába az alázatos felkészülés. A lányok megpróbáltak kiállni az igazságos versenykörülményekért, ami normális társadalmakban egyértelműen értékelendő kezdeményezés, nem úgy az Egyesült Államok kormányánál, akik ugyanis nem támogatják a lányok erre vonatkozó próbaperét. 

Ne maradj le a híreinkről! Cenzúramentes felületek:
A Szent Korona Rádió Telegram-csatornája >>>
A Szent Korona Rádió HunDub oldala >>>
Csatlakozz!
A lányok azért perelnek, hogy ne indulhassanak biológiai férfiak a lányok versenyében. Az igazságügyi minisztérium Trump alatt támogatta a pert, de az új adminisztráció kihátrált mögüle – adta hírül a Daily Wire.
Donald Trump minisztériuma támogatta annak a három lánynak a próbaperét, melyben azt szeretnék elérni, hogy ne indulhassanak magukat nőnek valló transznemű, ám biológiailag férfi nemű sportolók a női versenyeken, mert ezzel sértik a fair play lehetőségét. A Biden adminisztráció pár napja azonban hivatalosan is bejelentette, hogy nem támogatja Selina Soule, Alenna Smith és Chelsea Mitchell, Connecticut állam sportszövetsége ellen 2020-ban indított pert, melyet azért indítottak, mivel a korosztályukban két transznemű, biológiai fiú sportoló 15 versenyszámban győzött az állami atlétikai versenyen – írta meg a Daily Wire után a Neokohn.

Alanna Smith a 400 m-es síkfutás bajnoka volt a 2019-es New England regionális bajnokságon, a 200 méteren viszont csak második lett, miután az első helyett egy biológiai fiú vitte el. Élményeiről interjút is adott.

„Már mielőtt rajthoz álltam volna, tudtam, hogy nem nyerhetek. Tudtam, hogy bármennyit is készülök nem lehetek én az első”

– mondta Smith.

„Helyre kell állítani fair playt a sportunkban és az összes női sportágban” 
– mondta Smith.

„Nagyon frusztráló és szívfájdító, amikor mi, lányok odaállunk a rajthoz, már előre tudjuk, hogy ezek az atléták fognak nyerni, és teljesen mindegy, hogy mi mit csinálunk” 

– nyilatkozta Selina Soule, akinek mindkét sportolóval szemben alul kellett maradnia.

A lányok perét az Alliance of Defending Freedom nevű civil szervezet képviseli, miután a két transz sportoló összesen 15 olyan állami címet vitt el, amit korábban 9 másik lány birtokolt.

„Azután lettem aktív az üggyel kapcsolatban, hogy egy 200 méteres verseny alkalmával harmadik lettem, mikor másodiknak kellett volna lennem. De ez nem is igazán a helyezésekről szól. (…) Nagyon csalódtam, mikor halottam a hírt (hogy a Biden adminisztráció kiállt mögülük) mert én és Selina és Chelsea igyekeztünk, hogy minél több emberhez eljusson a történetünk, hogy az emberek rájöjjenek, hogy helyre kell állítani a fair playt a sportágunkban és minden más női sportban” 

– mondta Smith.

„Sok biológiai lány elvesztette a lehetőséget, hogy bejusson a fontos versenyekre, mert transznemű atléták foglalták el azokat a helyeket a pódiumon, amiket biológiai lányok érdemeltek volna meg. Állandóan edzünk, hogy a legjobbak lehessünk, és ezek a biológiai fiúk elveszik tőlünk a győzelem lehetőségét” 

– nyilatkozta Smith.

Chelsea Mitchell, a harmadik diák korábban a női 55m-es szám bajnoka volt, aki immár négy állami bajnokságot is elveszített transznemű atléták mögött.

„Tudtam, hogy én vagyok az egyik leggyorsabb lány a versenyen és az egész államban is. Az edzésekre gondoltam, arra, hogy hogyan maximalizálhatom az energiáimat. Aztán arra gondoltam, hogyan veszített a többi lány. Reméltem, hogy én talán nyerhetek. Eldördült a pisztoly. Veszítettem”

– számolt be élményéről a sportoló.

William Barr korábbi igazságügyi miniszter még 2020 márciusában azt írta, hogy Connecticut államban az, hogy biológiai fiúk és lányok együtt versenyeznek sérti az egyenlőség eszményét, és megszegik az amerikai polgári törvényeket. Biden kormánya azonban most kiszállt a lányok mögül és nem támogatja őket tovább törekvéseikben.

Miként teszi tönkre egy generáció életét az LMBTQP és főleg a “transz” lobbi?

Nemek eltörlésének következő lépése: “Férfiként” a női ligában

(Mandiner – Szent Korona Rádió)